4.sınıfların ders saati?

• Konbuyu başlatan incibanu
  • Başlangıç tarihi

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Hocam şöyle izah edeyim, öğretim programı değiştirildiğinde kademeli olarak uygulanacak denmişti doğal olarak, ancak yukarıda yayınladığım kurul kararında bu sene 4.sınıfların 2 saat olacağı yazıyor. Milli eğitim bakanlığının klasik yanlışları.

ancientm

New member
Olamaz , olamaz . Nasıl bunu düşünemezler ? Nasıl bir nesil yok edilir ? (kendi çocuğumu bu yıl devlet okulunda 4. sınıf olduğunu düşünerek) hem konuları ağırlaştır hem 2 saate düşür . Hem kademeli de hem bir yazıyla kitap, içerik , saat değiştir. Yok böyle bir ülke !!!!! Yazık.

T

thehandsome

Guest
4.sınıfların kitabında bu sene unite sayısı 10 a düşürülmüş. Bu sene yeni program uygulanacağından ders saati 2 olacak.

2.sınıflar 2 saat
3.sınıflar 2 saat
4.sınıflar 2 saat
5.sınıflar 3 saat
6.sınıflar 3 saat
7.sınıflar 4 saat
8.sınıflar 4 saat

olarak uygulanacak.

Kurulumuzun 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile kabul edilen “İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi”nin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren birinci ve beşinci sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı.
bU KURUL KARARINA GÖRE BU SENE 4. SINIFLAR 3 SAAT... AMA YENİ PROGRAM YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. YANİ YENİ PROGRAM 3 SAATE GÖRE YÜRÜTÜLECEK. BENİM ANLADIĞIM. ÇELİŞKİ VAR GİBİ..

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Kurulumuzun 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile kabul edilen “İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi”nin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren birinci ve beşinci sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı.
bU KURUL KARARINA GÖRE BU SENE 4. SINIFLAR 3 SAAT... AMA YENİ PROGRAM YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. YANİ YENİ PROGRAM 3 SAATE GÖRE YÜRÜTÜLECEK. BENİM ANLADIĞIM. ÇELİŞKİ VAR GİBİ..

Evet hocam bütün bu karmaşa iki kurul kararının çelişmesinden kaynaklanıyor zaten. Öğretim programı kurul kararı bu yıl 4.sınıfların eski programı uygulayacağını söylerken 01.02.2013 tarihli kurul kararı 4.sınıfların bu sene yeni proramı uygulayacağını söylüyor.

saideoguz

Vip Üye
benim müdürüm de 3 saat dedi. zaten 2 saatle yeni kitap nasıl olur bilmiyorum. 3 saatle bile facia o kitap. umarım yaptıkları hatanın farkına varır ve geçen seneki ders kitabımızı kullanmamızı söylerler:(

ancientm

New member
Sitemizdeki bağlantıları görebilmek için Vip Üye olmanız gerekmektedir.

bu çizelge ilkokul 4 ve ortaokul 5.siniflarda 2015-2016 ders yilindan itibaren uygulamaya konulacak. önümüzdeki ders yılında eski haftalık ders çizelgesine göre ilkokul 4 ve ortaokul 8.sınıflarda ders dağıtımı yapılacaktır... diyen de var. yok mu bir bilen ? :=)

ancientm

New member
Arkadaşlar talim terbiye kurumundan ilhami bey adında yetkili ile gorustum. 3 saat 4. Sınıflarda ingilizce.kesin bilgidir. Hatta kitabın yanlışlık oldugunu siz 20 den baslamayın sıfırdan alın tabi dedi 3 saat olması iyi oldu 1 saat gecen seneki gibi islersiniz dedi.

gseda15

New member
2012- 2013: 1. sınıf
2013-2014: 2. sınıf
2014- 2015: 3. sınıf
2015- 2016: 4. sınıf 'ta kademeli olarak yeni program uygulanmalıydı.

Bu durumda yeni program 1 sene önce devreye konmuş oldu. "Kurulumuzun 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı Kararı ile kabul edilen
[FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi[/FONT][/FONT]”nin 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren birinci
ve beşinci sınıflardan başlanmak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması "
deniyor kararda.
4. sınıflar seneye 2 saat olacak bu durumda.

Son düzenleme: