anadolu öğretmeni... düz öğretmeni...

• Konbuyu başlatan alituran
  • Başlangıç tarihi
A

alituran

Guest
Arkadaşlar 5 yıl yibo da çalıştıktan sonra eşimin görevi dolayısıyla bir güneydoğu ilinde kız meslek lisesine atandım ve hayatımda görmediğim şeylerle karşılaştım burda... Geçen yıl 2 ay kadar çalışıp doğum iznine ayrılmıştım. Bu yılın başında yeni bir arkadaş daha katıldı aramıza 3 ingilizce öğretmeni olduk ama sanki o kulda sadece 1 ingilizce öğretmeni varmış gibi 4 yıldır orada çalışan arkadaşın üzerinden yürüyor olay. Yılın başında ders programlarını elimize verdiler 1 sınıf hariç bütün anadolu sınıflarını bu bahsettiğim arkadaşa vermişlerdi bize düz bölümün sınıflarını verdiler. Sonra bu arkadaş allem etti kullem etti o tek düz sınıfını bana verip diğer arkadaştan bir anadolu sınıfı aldı biz isyan ettik ama ne müdür ne müdür yardımcısı ses çıkarmadı ve bu bencilliklerinin ardı arkası gelmedi 5 aydır. Kendisi 4. yılını ben 7. yılımı son gelen arkadaş 10 kusuruncu yılını çalışırken başımıza zümre başkanı oldu. Hepsini boyun eymek durumunda kaldık çünkü idare ondan yana durdu hep pek sesimizi çıkartamadık. Bir de binalarımız da ayrı olduğu için anadolu bölümü öğrencileri kulüp dersinde öğretmenim biz sizi hiç görmedik siz ne öğretmenisiniz dediler ingilizce diye cevap verdim. Niye hiç anadolu bölümünün dersine girmiyorsunuz dedi ben daha ağzımı açmadan bir öğrenci: ............. hoca anadolu öğretmeni, sınava girmiş kazanmış ama bu öğretmen düz öğretmeni dedi kalakaldım öğrencilerin gözünde biz düz öğretmeniz kendi bencil öğretmenleri güya sınava girmiş çok sinirlendim moralim bozuldu. Acaba sizin okullarda da böyle sorunlarınız var mı?? Hatta şöyle birşey daha anlatayım bizim okulla ilgili bir edebiyat öğretmenimiz anadolu lisesi kadrosuyla atandığı halde anadolu sınıflarını ona değil idareye yakın duran edebiyat hocalrına vermişler böyle adaletsizlik yapan başka bir okul daha var mıdır acaba???

ayyse

New member
hocam bu ayrımı yapan öğretmenlerin kendisi ve öğrenciye de yansıtan yine öğretmenler ...
ben genel lisede çalışıyordum anadolu sınavına girmiştim ve okulumun anadolu kadrosuna atandım ben yine aynıyın ders anlatışım her şeyim aynı anadolu öğretmeni oldum da noldu süper mi oldum yani fark şu ki öğrenci daha iyi olduğu için daha ileri gidebiliyorsunuz seviye yükseliyor ki bu her branş için aynıdır bu sınav sınırlı kadrolara belli sayıda öğretmen alınacağı için bir şekilde eleme usulü ....yoksa üstünlük sınavı değil ! ama bu sınavı esas alıp kendini bir şey sananların gerçekten olgunlaşmamış öğretmenler olduğunu düşünüyorum ...sınavı kazanmış olmak da bir başarıdır ama genel lise öğretmeni anadolu öğretmeni ...bu ayrımı şık bulmuyorum seviyeli bir öğretmen kesinlikle bu tip şeylere meydan vermez

A

alituran

Guest
Hocam zaten arkadaşın sınava falan girip de kazandığı yok sadece torpili var. Anadolu sınıfları da gözümde değil ama öğrencinin gözünde böyle bir duruma düşmek ve sürekli meslektaşımın bencil tavırlarına maruz kalmak beni üzüyor.

ayyse

New member
haklısınız ama olgun davranmaktan başka yapacak bir şey yok gibi ...hakları bilip ona göre talepte bulunmak lazım diyeceğim ama idare yanlı davranıyorsa yapacak bir şey yok ...olayı milli eğitime taşımak hem büyütmek gibi algılanabilir hem de size karşı bir tavır oluşmasına ki bu da daha fazla sıkıntıya neden olur....örneğin zümre başkanlığı bildiğim kadarıyla en kıdemli olanındır eğer herkes kabul ederse kıdemi düşük olan da yürütebilir...neyse hocam can sıkıcı ama oluyor ne yazık ki böyle şeyler...

C

catlover

Guest
hocam gerçekten çok sabırlıymışsınız.hizmet yılı bile sizden az olan bu insana karşı neden bu kadar sessiz kalıyorsunuz ki ? kesinlikle hakkınızı arayın.nerdeymiş anadolu atama kararnamesi getirsin göstersin.yok öyle yağma.resmen idareyle bir olmuş çatır çatır sizin ve diğer arkadaşlarınızın hakkı yeniyor.

E

essiyn

Guest
Hocam,o kadar iyi çalışmalar yapın ki velilerden idareye sizin lehinize baskı gelsin.Belki yorulacaksınız ve belli bir zaman gerekecek ama eminim sonunda idare de bunu görmezlikten gelemeyecek.

A

agkk

Guest
Hocam, bizim okulda da hem anadolu kısmı var hem de düzkısım. İngilizce öğretmenlerinin 5 tanesi anadolu kararnamesi ile atanmış 3 tanesi düz kararnamesi ile atanmış. Dolayısıyla anadolu ataması olanlar anadolu sınıflarına düz ataması olanlar düz sınıflarına giriyorlar. Geçen senelerde bizde de idareye yakın düz kararnameli bir arkadaşa anadolu dersleri, anadolu kararnameli arkadaşa düz dersleri verildi. Arkadaş bakanlığa şikayet etti. Anında düzeltildi. Kararname neyse ona göre ders programı yapılmak zorunda.
Ancak sizin okuldaki arkadaş fazlasıyla basit davranmış. Öğrenciye yansıtmak, aranızda fark varmış gibi davranmak, üstünmüş gibi tavır içinde olmak hiç bir ahlak kuralına sığmaz. Kişilik yoksunu birisi galiba.
Sizin yapacağınız, eğer o kişinin de kararnamesi düz iken yakınlık nedeniyle anadolu dersleri veriliyorsa kesinlikle itiraz etmektir. Sorun çıkar, idareyle aram bozulur diye çekinmeyin. Hakkınızı arayın. Ancak kararnamesi anadolu ise sınıf dağılımı konusunda yapacak birşey yok.
Zümre başkanılığına gelince hiç de matah birşey değil. Tamamen angarya. Bizde de olmamak için kavga edilir. O nedenle sıraya koyduk. Zümre başkanlığı yapmayanlar arasında kura çekiyoruz. Ama bilirim okulumdaki ilk yılda bir arkadaş zümre başkanı olmak için can atardı. Heryerde de ben zümre başkanıyım diye hava atardı ve üstünlüğü varmış gibi davranırıdı. Baktı ki bizim hiç umrumuzda değil ve hep işleri ona yıkıyoruz. O da bıraktı.
Ayrıca artık anadolu ile düzün hiç farkı kalmadı. Eskidendi o. Hazırlık sınıfları vardı. Ek ders ücreti farklıydı. Kitapları güzeldi. Şimdi helekimeslek liselerinde hiç fark yok. Normal anadolu olsa öğrenci kalite farkı var dersin. Meslek lisesinin anadolusuna gelen öğrencinin de düzden farkı yok (Benim okul da meslek lisesi) Müfredat aynı, kitaplar aynı. Bir tek ders saati farklı o kadar.
Kendinizi üzmeyin.

A

alituran

Guest
Hocam, bizim okulda da hem anadolu kısmı var hem de düzkısım. İngilizce öğretmenlerinin 5 tanesi anadolu kararnamesi ile atanmış 3 tanesi düz kararnamesi ile atanmış. Dolayısıyla anadolu ataması olanlar anadolu sınıflarına düz ataması olanlar düz sınıflarına giriyorlar. Geçen senelerde bizde de idareye yakın düz kararnameli bir arkadaşa anadolu dersleri, anadolu kararnameli arkadaşa düz dersleri verildi. Arkadaş bakanlığa şikayet etti. Anında düzeltildi. Kararname neyse ona göre ders programı yapılmak zorunda.
Ancak sizin okuldaki arkadaş fazlasıyla basit davranmış. Öğrenciye yansıtmak, aranızda fark varmış gibi davranmak, üstünmüş gibi tavır içinde olmak hiç bir ahlak kuralına sığmaz. Kişilik yoksunu birisi galiba.
Sizin yapacağınız, eğer o kişinin de kararnamesi düz iken yakınlık nedeniyle anadolu dersleri veriliyorsa kesinlikle itiraz etmektir. Sorun çıkar, idareyle aram bozulur diye çekinmeyin. Hakkınızı arayın. Ancak kararnamesi anadolu ise sınıf dağılımı konusunda yapacak birşey yok.
Zümre başkanılığına gelince hiç de matah birşey değil. Tamamen angarya. Bizde de olmamak için kavga edilir. O nedenle sıraya koyduk. Zümre başkanlığı yapmayanlar arasında kura çekiyoruz. Ama bilirim okulumdaki ilk yılda bir arkadaş zümre başkanı olmak için can atardı. Heryerde de ben zümre başkanıyım diye hava atardı ve üstünlüğü varmış gibi davranırıdı. Baktı ki bizim hiç umrumuzda değil ve hep işleri ona yıkıyoruz. O da bıraktı.
Ayrıca artık anadolu ile düzün hiç farkı kalmadı. Eskidendi o. Hazırlık sınıfları vardı. Ek ders ücreti farklıydı. Kitapları güzeldi. Şimdi helekimeslek liselerinde hiç fark yok. Normal anadolu olsa öğrenci kalite farkı var dersin. Meslek lisesinin anadolusuna gelen öğrencinin de düzden farkı yok (Benim okul da meslek lisesi) Müfredat aynı, kitaplar aynı. Bir tek ders saati farklı o kadar.
Kendinizi üzmeyin.

Hocam valla ben de çok fazla takmamıştım başında arkadaşın kişiliğini gösteriyor böyle davranması sadece öğrenci gözünde düştüğüm durum beni üzdü.
Aslında biz bu durumu idareye ilettik okulumuzda 3 tane bilgisayar öğretmeni olmasına rağmen ders programımız elle yapıldığı için bu saatten sonra programın yenilenemeyeceği bize söylendi ve sineye çektik bu durumu. Ben biraz araştırıp ders programı yapmakiçin bir program götürdüm müdür yardımcısına inşallah gelecek yıl aynı şeyi yaşamayız.

eddie

New member
sabır hocam,sadece sabır.2014 yılı itibariyle seneye zaten anadolu lisesi-düz lise ayrımı ebediyyen tarihe karışmış olacak.