A
alituran
Guest
Arkadaşlar 5 yıl yibo da çalıştıktan sonra eşimin görevi dolayısıyla bir güneydoğu ilinde kız meslek lisesine atandım ve hayatımda görmediğim şeylerle karşılaştım burda... Geçen yıl 2 ay kadar çalışıp doğum iznine ayrılmıştım. Bu yılın başında yeni bir arkadaş daha katıldı aramıza 3 ingilizce öğretmeni olduk ama sanki o kulda sadece 1 ingilizce öğretmeni varmış gibi 4 yıldır orada çalışan arkadaşın üzerinden yürüyor olay. Yılın başında ders programlarını elimize verdiler 1 sınıf hariç bütün anadolu sınıflarını bu bahsettiğim arkadaşa vermişlerdi bize düz bölümün sınıflarını verdiler. Sonra bu arkadaş allem etti kullem etti o tek düz sınıfını bana verip diğer arkadaştan bir anadolu sınıfı aldı biz isyan ettik ama ne müdür ne müdür yardımcısı ses çıkarmadı ve bu bencilliklerinin ardı arkası gelmedi 5 aydır. Kendisi 4. yılını ben 7. yılımı son gelen arkadaş 10 kusuruncu yılını çalışırken başımıza zümre başkanı oldu. Hepsini boyun eymek durumunda kaldık çünkü idare ondan yana durdu hep pek sesimizi çıkartamadık. Bir de binalarımız da ayrı olduğu için anadolu bölümü öğrencileri kulüp dersinde öğretmenim biz sizi hiç görmedik siz ne öğretmenisiniz dediler ingilizce diye cevap verdim. Niye hiç anadolu bölümünün dersine girmiyorsunuz dedi ben daha ağzımı açmadan bir öğrenci: ............. hoca anadolu öğretmeni, sınava girmiş kazanmış ama bu öğretmen düz öğretmeni dedi kalakaldım öğrencilerin gözünde biz düz öğretmeniz kendi bencil öğretmenleri güya sınava girmiş çok sinirlendim moralim bozuldu. Acaba sizin okullarda da böyle sorunlarınız var mı?? Hatta şöyle birşey daha anlatayım bizim okulla ilgili bir edebiyat öğretmenimiz anadolu lisesi kadrosuyla atandığı halde anadolu sınıflarını ona değil idareye yakın duran edebiyat hocalrına vermişler böyle adaletsizlik yapan başka bir okul daha var mıdır acaba???