il içi atamalar

eran

New member
bu atamada önceki atamalardan en büyük fark il içi tayin isteyen bir kişinin ildışı tayın ısteyememesi.Geçmiş yıllarda yapılan atamalarda iliçi ataması ildışı atamasına engel değildi..

ayyse

New member
arkadaşlar anadolu lisesi sınavlarına girenler için bir şey yok ....ne olacak ...fikriniz var mı?

Neslihan7

New member
Arkadaşlar bu atamalarda halk eğitim merkezlerinin hiç birini açmamışlar neden olduğunu bilen var mı?

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
bu atamada önceki atamalardan en büyük fark il içi tayin isteyen bir kişinin ildışı tayın ısteyememesi.Geçmiş yıllarda yapılan atamalarda iliçi ataması ildışı atamasına engel değildi..

Geçen sene bu uygulamayı yine yapmışlardı hocam, geçen yıl il dışı isteyeceğimden il içi isteyememiştim.

O

orhanaysu22

Guest
arkadaşlar anadolu lisesi sınavlarına girenler için bir şey yok ....ne olacak ...fikriniz var mı?

evet, ben de anadolu lisesi atamalarını bekliyordum. konu hakkında bilgisi olan var mı; boşuna mı girdik. Benim çalıştığım kurumda iki yılım dolduğu için tayin de isteyemiyorum. Bilgisi olan var mı???

eran

New member
Ben demiştim demek istemiyorum ama aşağıda 10 şubat 2012 tarihinde yazdığım bir yazıyı alıntı yaptım anadolu lisesine atama yapılsa bıle göstermelık baştan savma bır iş olacaktır.4+4+4 sistemi zaten okul ayrımına son noktayı koydu.Tekrar söyluyorum danıştay ıstedı sınav yaptılar atamada aynı şekilde olacaktır dıye düşünuyorum.Zaten puansız anadolu liselerıne yerleşenleri geri döndürmeleri imkansız.Son söz olarak halen açık olan anadolu liselerıne birkaç göstermelık ataama yapıp bakın sınavı ve atamasını yaptık deyip işi bağlayacaklardır.Umarım yanılırım

''Tamamen göstermelık bir sınav Danıştay kakarı gerekçesiyle bak gördünmü ben sınav yapıyorum diye çok ama çok aceleye getırılmiş bir iş..sınavsız atananların geri döneceğini hiç düşünmüyorum meb bu sınavı ana sayfasında bile yayınlamadı başka bir sınav olsa davullarla zurnalarla ilan yapılırdı.Sınav ücretide zaten akıllara zarar 80 tl.Bir ibare dikkatımı çekti 3 yıllık öğretmenin yanında alanında 3 yıl çalışmış olma şartı arıyor.Yani ilköğretımde olup sonradan alanına geçsen bıle 3 yıl şartı arıyor ve çoğu bildiğim 11 yıllık öğretmenler bıle bu durumdan dolayı sınava gıremeyecek..Yani işin özü dostlar alışverişte görsün sınavından başka bişey değil..Saygılar..''

evet, ben de anadolu lisesi atamalarını bekliyordum. konu hakkında bilgisi olan var mı; boşuna mı girdik. Benim çalıştığım kurumda iki yılım dolduğu için tayin de isteyemiyorum. Bilgisi olan var mı???

E

erkanercoskun

Guest
anadolu atamlarını ağuztos ayında çacaklarını müdür arkadaşlarla paylaştıklarını henüz öğrendim...kısmetse ağustos ayına kadar sabırla beklersek herşey güzel olacak umarım..

cigdem19

Vip Üye
merhabalar şuan ilkokul olucak bi okulda 2 ingilizceciyiz benim puanım daha yüksek,ben bu sene istemesem tayin 3 sene sonra ilkokulda 2.kademeden öğrenci kalmıcak,sonra başka yeremi kadromu verirler yoksa okulumda kalıp kadrom görevlendirme mi yollarlar 2 arada kaldım,yoksa puanım yüksekken tayin isteyimm mi başka ortaokula? fikirlerinizi bekliyorum.

Salih Hoca

New member
Çiğdem hocam 3 sene sonra sen de norm fazlası olup başka bir okula tayin istemek zorunda kalacaksın. Şimdiden yerini ayarlaman daha mantıklı, tayin hakkın varsa bekleme derim. 3 yıl sonra tayin olman belki daha zorlaşacak, belki istediğin yere gidemeyeceksin ama norm fazlası olduğun için Milli Eğitim seni re'sen başka bir okula atayacak... Sizin durumunuzdakiler "şimdiden yerimizi ayarlayalım" düşüncesindeler.

cigdem19

Vip Üye
evet haklısınız okulumundan öğrencileriminden çok memnundum o yüzden ayrılmak istememden kaynaklanıyo başka çözüm yolları aramam.gittiğim yerde yeni ortam yeni öğrenciler bakalım ne olucK, fakat haksızlık ama ortaokul olarak kalan öğretmenler dertsiz tasasız tatil yapmakta biz nelerle uğraşıyoruz çok büyük haksızlık bizim suçumuz ne tayin istemeye zorladırılıyoruz..

semra22

Vip Üye
çiğdem hocam selamlar, inan ben de aynı durumdayım ve konuştuğum hiçkimse net olarak ne olacağımızı bilmiyor, bizim bölgede 4 okuldan 3ü ilkokul oldu bizimki de dahil, böylece 4 okulun İngilizce öğretmeni 1 ortaokula yığıldı. Ben de okulumu çok seviyorum ama sanırım şimdide yerimi almam doğru olacak Salih hocamın dediği gibi.. Kafam çok karıştı, sevgili forumuma bakayım dedim illaki ben gibiler vardır diye :)) sevgiler...

cigdem19

Vip Üye
istemeyerek tayin isticez napalım açıkta kalmak var bi kaç sene sonra norm sayıları da belli deil okulların kafa karıştırıcı herşey,bazıları şanslı bazıları şanssız biz de şanssız grubundanız ne yazık ki...

Salih Hoca

New member
Bugünkü Resmi Gazete'de İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki değişiklikler yayınlandı.

"İlkokullarda yabancı dil dersi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin alan öğretmenlerince okutulması esastır. Ancak, ihtiyacın alan öğretmenlerince karşılanamaması durumunda bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu alanlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir."

Böyle olunca ilkokulların da İngilizce normu olacaktır diye düşünüyorum. Bu durumda tayin isteğinizi tekrar gözden geçirmenizde fayda var.

Sitemizdeki bağlantıları görebilmek için Vip Üye olmanız gerekmektedir.

:)

Son düzenleme:

cigdem19

Vip Üye
zaten il içi atamalarında isteyeceğimiz okullar açılınca ilkokullarda açılıyo istek butonunda, okuılumuzda kalabalir o zamn kadromuz ama ilkokul dersleri maaş karşılığı bile doldurmaz her sınıftan 2 şubemiz var, o zamn görevlendirme gidilecek başka okullara , görevlendirme gidilen okullarda hep kötü okullar oluyor. ama kendi okulumda kalsam 3 sene görevlendirme olmaz 2.kademe mezun olana kadar.3 sene sonra mecbur görevlendirme köye verirler artık:) ne bilim ne yapsam ki acaba:)

dreamhere

New member
arkadaşlar il içi atamalar ile ilgili benim bir sorum olacak ben 2007 de sözleşmeli olarak atandığım okulda 2011 khk ile kadroya geçtim şuan aynı okuldayım. beyana dayalı bilgiler bölümünde hangi seçeneği seçmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. saygılar...