ing.Ogretmenligi ve gelir adaletsizligi!

Ironeagle

VIP ÜYE
Ben şahsen başka branşa özenmiyorum. Yaptığım mesleği ve branşımı önemsiyorum. Beden öğretmeni, resim öğretmeni, şu öğretmeni, bu öğretmeni... hepsine; işini doğru dürüst yapan tüm meslektaşlarıma saygı duyuyorum.

vabeka

New member
mesela zaten başka branşa özenip özenmemek değil hocam . konu başlığını açan da farkındaysanız gelir adaletsizliği diye açmış. performansa göre para ek ders verilse çok daha iyi olur. bir rehberlik veya bilgisayar öğretmeni 9-3 sadece öğrenci problemiyle ilgilenirken ve tam ek ders alırken, (işleri basit demiyorum. AMA SAATLERCE SORUNUYLA UğRAŞILACAK ÖĞRENCİ SAYISI AZDıR) ben boğaz patlatmış dersten çıkmış bir bardak çay içiyorum onunla karşılıklı. çayım bitmeden zil çalıyor kalkıp yine derse gidiyorum. ama o gelen veli veya öğrenciye biraz bekle geliyorum diyebiliyor. üstelik tam ek ders alıyo. kimisi o zaman rehber öğrt olsaydın diyo . benim derdim rehber öğrt olmak değil. benim derd, ondan çok kazanıyosam ben daha çok alayım da değil. benim derdim o benden az çalışıyosa en azından benden az ek ders alsın...

ihsanhoca

Vip Üye
Sevgili arkadaşlarım, performansa dayalı sistemde daha öğretmenler arasında o çok çalışıyor şu az çalışıyor meselesine döndü iş. her mesleğin kendine göre zorlukları, rahatlıkları vardır. işini iyi yapıp yapmamak vijdani bir sorumluluktur. İşlerin eşit olmadığı, öğrenci seviyelerinin, gelir seviyelerinin eşit olmadığı bir yerde hangi mantıkla bizleri karşılaştıracaklar?? neyi kriter alacaklar??öyle okul vardır çocuğu sıradan bir fen lisesine gönderirsin başarısızlık olur, öyle okul vardır, çocuğu anadolu lisesine gönderirsin başarı olur. Kriter ne? kendi içimizde birbirimizin işini küçümsersek, başkalarının öğretmenler hakkındaki küçültücü sözlerine nasıl yanıt vermeyi planlıyorsunuz?? O kötü ama ben iyiyim diye mi?? Öğretmeni çalıştıracak olan idarecidir. personelini çalıştıracak olan işverendir, yani devlettir.....