Savunma ve ceza

• Konbuyu başlatan Mustaf61
  • Başlangıç tarihi
M

Mustaf61

Guest
Değerli arkadaşları öncelikle merhabalar.Sinir sistemimin yok olduğu ,etik değerlerin gözümde anlamını yitirdiği şu sıkıntılı günlerde yaşadıklarımın hiçbirini yaşamamanız dileğiyle..Özellikle tecrübeli arkadaşlar varsa idareciler yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
1.Ders programı hazırlanirken astım bronşit hastası ,raporlu ilaç kullanan 2 küçük cocğum old. belirterek daha hassas olmalarını rica ettim zümrede de rica ettim, 2 kez sözel olarak ifade ettim,önce hastalığını söylemeden rica ettim..8 -5 memursun,33 anne var ,bir tek sen yoksun,heyet raporu al gibi insanlıktan uzak yaklaşımlar karsında ders programının altına bir öğretmenin feryadı yazarak panoya astım,önce savunmam istendi bugün itibariyle 1 ay sonra uyarı cezası verildi.
yönetmeliğe göre savunmadan sonra 15 gün içinde ceza verilir diyor,yanılıyor muyum?
Adeletsiz ve demokratik olmayan tutumlarından dolayı idareyi 147 ye şikayet etmiştim,Ama nöbet gün değişikliği dahil hiçbir talebimi gerçekleştirmiyorlar,üstüne üslük nedir derdin ne,ne oldu hiç sormuyorlar,iletişim problemi yaşadığımı,dilekçelerle yazışarak sorunları halletmek istemediğimi belirtiğimde şikayet etmesini biliyorsun git şikayet et bizi uğraştırma gibi laflar ediyorlar.Mobbing magduru sürekli baskı içinde huzursuz bir ortamdayım.Benim gibi magdur olan 3 arkadas sendika ve mebe şikayet etti ama süreç çok uzuyor 5 ay bile sürebiliyormuş,benim şikayet basvurum 1 ay önceydi,ama gelen giden yok,ben ise her gün can sıkıcı tutanak tutma,savunma gibi ceza gibi işlerle ailem dahil mağdur olmaktayım.
Konusarak anlaşamayacağımı anladım,sizce ne yapmalıyım?Nereye başvurmalıyım?
İdareci arkadaşlar 2009-2010yılında idareciler egzersiz yapabiliyor muydu ve 12 saat haftada alma hakları var mıydı?Eski yönetmeliklere baktım ama yenileri olup değişiklik yapılınca eskileri bulamadım.Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
J

jbdun

Guest
yaşadıklarınız gerçekten çok üzücü, konu ile ilgili bilgim yok, eminim yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkacaktır. Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Nitewalker

Vip Üye
En fazla uyarırlar, kınarlar hocam, kendinizi üzmeyin. Yapmıyorum deyin geçin. Sorun olursa alırsınız raporunuzu. Kötü niyetli idarecilere bizim burda öyle yapıyorlar, adama soruşturma açıyorlar bir şey de çıkmıyor, kınamışlar adam ben de sizi kınıyorum diye geçiyor, söyleyim açıkçası. Yönetmelikleri de güzelce bir okuyun. İşinizi iyi yaptıktan sonra idare falan boş hepsi. Geçmiş olsun.. iyi akşamlar

M

Mustaf61

Guest
sAĞOLUN BEN TEK MAGDUR DEĞİLİM AMA İNSANLAR Bİ YERDEN SONRA PSKİKOLOİK BASKIYA DAYANAMIYOR VE ALLAH'A HAVALE EDİYOR,ben de çok yoruldum ,bunaldım ama sonuna kadar gideceğim inş.en basitinden sube rehber öğretmenleri kurul toplantısı bile 1 aylık sürece serpilmilş her gün 1 sınıf ve 15.30 16.30 dan sonra baslıyor,her öğrenci tek tek atlamadan konuşuluyor,gecen yıllarda saat 18.30 kadar bile sürüyodrdu itiraz edince toplantı yapmak zorundayız,terkedemezsin suç,öğle arası olmaz dinleenme saati gibi bahaneler,her sınava detaylı teknik analiz tamam da sınav öncesi bilgi formu kazanım no ,öğrenme alanları gibi doldurulan ıvır zıvır evrak,sınavdan 1 hafta önce cvp anahtarı ve sınav öncesi formlarla odasında kazanımların ve soruların uygun olup olmadığı uygun olursa okulun amblemi basılır uygun olmazsa kendi daha iyi biliyor ya değiştirtir.Offff çok doluyum çok,kafanızı şişirdim,okul değil aile şirketi yönetiyolar istediğine yönetmelik istediğine hersey serbest,kendileri asla 6 sat derse girmez ben sorunca sen işini yap,takibi sana düşmez.....Allah kimseyi adalet ve vicdan yoksunu laf anlamayanlarla terbiye etmesin.

Son düzenleme:
K

kemmrt

Guest
Meseleyi tam anlamadım ama 4357, 1702 ve 657 sayılı kanunları okumanızı tavsiye ederim. 657 sayılı kanunun da ceza kısmına iyi bakın. İdareci maaş kesime kadar ceza verebilir. Engel yok. Hakkınızı idare mahkemesinde ararsınız. Bence her iki tarafı da anlayan bir aracı iş buralara gelmeden sorunu çözebilir. Geçmiş olsun.

eran

New member
Öncelikle yaşadığınız sorun için üzüldüğümü belirtmek isterim fakat benim anlamadığım nokta şu.Hocam siz çok ama çok zor durumda olabilirsiniz bunuda anlıyorum çok ama çok geçmiş olsun fakat idarenın sizin programınız için bir düzenleme yapma zorunluluğu yok biraz kaba bır dılle ifade etmiş olabılırler fakat ben ortada yanlış bir durum göremıyorum.Hele hele çok sınıfı olan okullarda her öğretmenın kişisel ricasını yerıne getırmek ımkansızdır bakın tekrar söyluyorum sizi anlamıyor değilim fakat kişisel ricanız halledılmedı dıye ders programınızı okulun panasuna asmanız ve o notu yazmanız çokta hoş olmamış.Size öğretmenliği öğretecek değilim fakat zaten öğretmen olmakla bazı şeyleri zaten kabul etmiş oluyoruz tabi her türlü angaryayı kabulleneceğimiz anlamına gelmıyor bu.Bazı arkadaşların sizi rahatlatmak amacıyla yazmış olduğu bişey olmaz uayarı alırsın sonuç çıkmaz gibi sözleri tasvip etmıyorum çünkü bu sizin davranışlarınızı dahada ilerıye götürüp restleşme sevıyesıne çıkarabılır.Bu sayfada bılgi istemişsiniz ne yapayım diye size şunu yapın bunu yapın dıyemem çünkü karşı tarafı dınlemeden bır düşünce belirtmek yanlış olacaktır.Tekrar söyluyorum siz hatalısınız demiyorum ama ne kadar kabullenmesenızde okullardakı ıdarecıler kanunlara göre sizin üstünüz sayılır ve onlarla yaşanan olaylarda ast üst ilişkisine göre karar verilir tabiki kişisel bir husumet yoksa.Benim size önerebıleceğim şey bu olayı daha fazla dillendırmeden dallandırmadan budaklandırmadan ortayolu bulmanız.İdareyle yaşanan sorunlar öğretmenın başını çok ağrıtır.İdareci istesin hertürlü açığınızı bulur yazar çizer yeterki istesin derse iki dakıka geç kalırsın fotoğrafını çeker tutanak tutar vs vs vs.Amacım sizi korkutmak değil ama tekrar söylüyorum bir orta yolu bulmanız öncelıkle sizin açınızdan hayırlısı olacaktır.Burda yazdıklarım kendi fikirlerimdir lütfen yanlış anlamayınız .Saygılar.

tubafatih

Vip Üye
öncelikle geçmiş olsun Hocam,inşallah orta noktayı bulursunuz..
bence idare öğretmenin istediği gibi program yapmakla her zaman kazanır... bizim okulda da küçük çocuğu olanlara sabah erken ders vermiyorlar..sadece dilekçe yazıp verdik,hemen uyguladılar..birşey mi kaybettiler,hayır kazandılar..ne isterlerse yapıyoruz,itiraz edemiyoruz..
Yani sizinde çocuğunuz için yapmalıydılar..
o nasıl Şök öyle ya,bizimkiler 1 saatte bitiyor,4 şube mesela..

M

Mustaf61

Guest
Kıymetli fikirleriniz için çok teşekkürler,Eran hocam tabii durduk yere böyle şeyler yasanmaz,2009-2010 yılında drama egzersizi yapıyordum ,kasım ayı unutulmuş ,kasıt old.düşünmüyorum,kendisine hatırlatınca bir sonra ki ay hatırlat,bir sonraki ay diğer ay deyince ben de okula yeni gelmiş sorun yaratan arıza bir tip,para peşinde koşan biri gibi gözükmek istemedim,dilekçe filan yazmadım,ocak ayında,kırılıp bükülerek hani unuttuğunuz 24 saatim vardı deyince üstüne soğuk su iç yeni yıla girdik,eski yıla daır ödeme yapamayız,hafta sonu kursdan da epey yuklu para alıyorum,zaten çok para alıyosun sana dokunmaz dedi,ben uzatmadım meseleyi ama öğrendimki kendi egzersiz yapıyor gözüküyor yapmadığı halde 12 saat egzersiz benim ve okulun yapdığı kurslardan hafta sonu görev adı altında ucret alıyor ayrıyeten benım kursun %67(ben)kalanından elden para alıyor,şikayetle tehdit ettim apar topar paramı ödediler,müdür rica minnet ile konuyu kapattırdı,ama gizli savaş sürüyordu,arka arkaya bayram görevleri,sınav sorularını beğenmemek,rehberliğimin alınıp başka sınıfın verilmesi,başkalarından istemedeği yada takip etmediğiğ ama bana detaylıca bakılan sınav analizi falan gibi dayatmalar...Neyse ben mobbig şikayeti ile 147 aradım soruştrma başladı.Şimdi en küçük olay mesela nöbet görevim salı çarsambaya aldıramıyorum,küçk cocukları old,buralı olmadığımı,akrabam,annem,babam,kayınvaldem olmadığını söyleyerek crşbaya alınmasını talep ediyorumçünkü çarsamba eşimin boş gunu,ama adam almıyor diyorki git şikayet et,zaten şikayet etmesini biliyorsun,herkesin özel istegğini yapamam,haklı ama 8-5 asker nöbeti gibi nöbet tutyoruz, ben bu çocukları nereye bırakayım,sokağamı atayım,rapor mu alayım ne yapacağım ben?şimdi subeler 2 aralaığa kadar hergun 1 sınıf,4.30da baslıyor,5.30,600 ne zaman biterse,terk edemem suc diyor kalamam cocuklar var ,cocukları okula getiriyorum gürültü yapsalar beni rencide ediyor cocuklarınızla ilgilenin diye.Ne yapayım evet amir,yetkileri var,üstüm ,o yetkileri beni ezmek için kullanabilir ama çocuklar onları da alet ediyorlar.O zaman çıldıryorum.Çözüm yok yönetmeliğre göre yönetmeliğe göre.İnsani değerler yönetmelikte yazmıyor.Bunları da yüzüne deyince çıldıryor,derse girerken korkuyorum benden önce girdi mi,kamerdan izliyor mu,tutanak tutulur mu?savunma yazılır mı,uyarıdan sonra ne verir?.....Paranoyak oldum,sadece tek ben de değilim,sürekli kulisler,gruplaşmalar,laf sokmalar öğretmenler arasında idare yanlısı ve idareye rest çekenler,masalar bile ayrıldı,okul değil,psikolojik harp alanı...Benim size sorum her istediğini bana yaptırabilir mi,benim evrakımı didik didik kontrol ederken bir diğerine hiç bakmayabiliyor,benim nöbetimi değiştirmezken bska biri nöbet bile tutmayabiliyor,bunu tutanak altına mı alacağım,kamera kaydı mı yapacağim,sahit mi bulacağım,2 alerjik astım bronşitli çocuk için ücretli izin ya da heyet raporu al derken bacanağı mesai saati içinde bigin mezarlığa ir gün cenazeye,bir gün yasa bir gün düğüne gidebiliyor 1 saatlık izinlerle,bunu idare eden zihniyet beni idare etmiyorsa suç değil mi?Yapabilecek bir şeyim yok mu?Öğretmen bu kadar aciz mi?6 saat hayatta derse girmezler bana da takibi sana düşmez sen işine bak diyebilecek kadar cüretkar,Boş derse sınıf öğretmeni dersine bransçı girmiş üstelik nöbetçi üstelik boş gazete okuyor beni yollayabiliyor gitmeyince sarı zarf amire itaatsizlik.Sisteme, adalete olan inancımı yitirmeye başladım.İşini yap,çalış,öğrenci,velilerin seni sevsin,kurallara uy,siyaset yapma,dürüsüt ol,arkadan iş çevirme,kulis yapma,haakkaniyetli ol karşılığı 1 tutam ceza,savunma...Tam tersi iş yapma,yapmış gibi görün ses çıkarma,derste tak flashı al maası,derse gec gir,nöbetten kaç,arkadan söv,yüzüne gül padişahım çok yaşa...Karşılığı kral öğretmen....Çok özür diliyorum,kafanız şişti valla.

eran

New member
Sayın hocam beni yanlış anlamadığınıza sevındım ben fıkrımı söyledım siz veya karşı taraf haklı demedim zaten.Sayın hocam kendinize yapıldığını bahsetettığınız haksızlıklar için bikaç yazı yazayım .Şunda anlaşalım sizin nöbet gününnüzü değiştirme hakkına sahipler zaten yönetmelıkte bu yazar gerekırse öğretmenın bır günü boşaltılır o güne nöbet verılır gelen müfettişlerinde görüşleri bu yöndedır dıyeceksınızkı bı bana yapılıyor bu diye evet hocam bır kişiye yapılması kinden garezden başka bişey değildir.Ders takibi size düşmez demiş evet öğretmen başka bir öğretmenın gırdığı dersın hesabını ıdareye soramaz fakat kendıne yapılan hakszılığı başlkalarını örnek göstererek şikayet edebılır.Yapılacak iş şudur şikayetınızı şikayet edilecek kişi yi kurumu atlayarak silsileye göre yapmanız gerekır yani buda ilçe milli eğitim oluyor.Mesela dilekçenizde nöbet dengesızlığından bahsedeceksenız nöbetım şu günüdr fakat diğer arkadaşların nöbetı şu gundur nöbet görevlerının ılgılı yonetmeliğe göre yenıden düzenlenmesi gibi bir yazı yazacaksınız ve bu dılekçenızı sümen altı etmemelei için evrak kayıda kayıt ettıreceksınız sizin dilekçenıze cevap vermek zorundalar ama sıze en önemlı tavsıyem şudurkı sinirlerınıze yenık düşük kımseye hakaret etmeyınız bu sonradan aleyhınıze kullanılacaktır.Mesela dersemi gidin dediler ukala bir şekilde sinir olduğunuzu bellı etmeden yapacaksınız.Ve derse girmenızı ısteyen kişiden yazılı bir belge ısteyın tüm olayları belgelendırın.tabi 147 denılen birimde silsile yok herturlu olayda başvurabılırsınız.Sanmayınki siz çok ama çok huzursuzsunuz fakat karşı taraf güllük gulistanlık kimse böyle bır takışmaya katılmak ıstemez ama şimdi onlardakı düşünce şudur biz bu öğretmene tavız verırsek bunun devamı gelır gıbı düşünürler.Ben 4 yıl doğuda kaldım bi kere kapıyı kapatıp kilitledım müdürü tehdıt ettım işler düzeldi bu doğru bır davranışmıdır değildir.Hocam fazla yazmıyayım sizinde vaktınız almıyayım size tek tavsıyem yapacagınız başvurularda iki şahit bulup tutanak tutun tabi bu tutanağa çoğu öğretmen imza atmak istemeyecektır bunada hazırlıklı olun.Bu yazıları siz haklısnız karşı taraf haklı demeden yazdım.Bu tür olayları çok ama çok ıyı bılırım benım başımdan en aşağı 5 kez bu olaylar geçti bir öncekı yazımda bişey olmaz diyen arkadaşlara sıtem ettım bu sıtemım bişey olacagından değil sizi burda yazılan yazıların yanlış yönlendırmesınden çekındığım içindir.Canınızı alacak değiller şuan alevlı gıbı görünen konular yarın hiçe dönüşür benim size tavsıyem şudur ki bu olaylar için sağlığınızı bozmayın bakın biraz streslı bır durumdasınız bu aılenızıde en az sız kadar etkıleyecek onlarında aklı sizde kalacaktır.Yarın gelır gülersiniz bu olaylara.Sağlığınızın kıymetını bılın ve yapacaksanız kendinizi üzmeden bişeyler yapın.birde unutmadan idarenın sıze vereceği cezalar ıdarı mahkemeden %99 döner yani iptal olur ama okul bir dilekçeyle ellerinde aleyhınıze belge olmak kaydıyla başka bir okulun müdürünü olayı soruşturması için talep edebılır veya bu iş için bir müfettiş görevlendırmesını ısteyebılır.Tabıkı gelen kişiye evrak sunmak zorundadır.Hadi bakalım ıyı geceler..