yan ödeme tazminatı

F

ffchineserose

Guest
arkadaşlar fen lisesinde çalışan ingilizce öğretmenleri yan alan tazminatı ya da diğer adıyla temininde güçlük zammı alyor mu.cevaplarsınız sevinirim .önemli çünkü benim için.


hocam ben anadolu sağlık meslek lisesi kadrosundayım. temininde güçlük zammı alıyorum. anadoludA çalışmaya başladığımdan itibaren geriye dönük ödeme de aldım

okulunuzdaki memura söylemeniz yeterli
 
S

sibelhoca

Guest
Temininde güçlük zammı ne demek arkadaşlar? Biraz açarmısınız bu konuyu, merak ettim de..Ben de 2003- 2004 yıllarında Anadolu kız meslek lisesinde çalışmıştım ama ilk kez duyuyorum bu ifadeyi, belki de yeni çıktı??
 

eran

New member
Temininde güçlük zammı ne demek arkadaşlar? Biraz açarmısınız bu konuyu, merak ettim de..Ben de 2003- 2004 yıllarında Anadolu kız meslek lisesinde çalışmıştım ama ilk kez duyuyorum bu ifadeyi, belki de yeni çıktı??


Temininde güçlük zammı ANADOLU liselerinde çalışan ingilizce fen gurubu müdür ve müdür yardımcılarının katsayılarının biraz fazla olmasından dolayı maaşa 20tl gıbı bır katkısı olan bir ücrettır.E bordrodan bakarsınız yan ödemenız 15 küsür ise bu ödemeyı almıyorsunuz 33-36tl arası ise bu ödemeyı alıyorsunuz demektır.Yani aylık 20 tl gıbı bır getırısı var.Ben anadolu lisesine atandığımda bu temınınde guçluk zammı dılekçesını verdım baya bır uğraştırdılar vermediler vs sonradan gerıye dönuk 11 ay alım bu parayı.Bu parayı alabılmenız ıcın heryıl bakanlar kurulu kararını emsal göstermenız gerekıyor bu ücret 2006 yılından itıbaren gerıye dönuk 5 yıl için ödenır..
 

eran

New member
Bu ödemeyı gerıye dönuk alabılmenız için tüm ayların yan ödeme tutarlarını vergı kesıntılerını birer kalem birer kalem girmek gerekıyor hangı ay vergı kaç tl hangı ay vergı dılımıne gırdınız vergı daha çok kesıldı katsayılar falan çok uzun iş .Zaten öğretmenlerın kendı yapabıleceği bir iş değil okuldakı memurlarında uğraşmak istemediği hatta uğraşsa bıle anlamadığı bir olay.Çoğu başvurduğunuz kişi bile yooohhhh hocam böyle bişey bunlar şehir efsanesi deyip sizi geri çevirecektir.Siz nasıl yaptırdınız dersenız ben mıllı eğitimde bu işleri çok ıyı anlayan sgk ile ılgılenen bır yetkılıye yaptırdım okul müdürüm ımzaladı ilçe mıllı eğitime ımzalattım mal müdürlüğüne sevk edıldı ve 3 gun içinde gerıye donuk olarak aldım.Geriye dönük olmazsa almanız çok basit bu iş için 2012 yılında bu ücretın ödenmesını bıldırır bakanlar kurulu kakarıyle dılekçeyle okulunuza başvurunuz.Dediğim gibi ilk önce alıp almadığınızı bir kontrol edin.Saygılar.
 
Üst