Alan değişikliğiyle İngilizceci olunuyor muş?

gunes.f

Vip Üye
ben içime sindiremiyorum bir türlü ya, resmen uykum kaçıyor geceleri. yani bu nasıl bir sistem, bu nasıl adalet? bunlar keyfi alan değişiklikleriydi artık. ben sordum alan değiştiren arkadaş sırf boş günü olsun falan diye geçmiş ingilizce öğretmenliğine, öyle iş mi olur ya?

a.avcı

New member
ya arkadaşlar yazdıklarınız çok acımasızca . yıllar önce ziraat mezunlarını bile sınıf öğrt yaptılar diye tepki gösterdiler ama ben bizzat kendim bir ziraat mezunu sınıf öğretmeninin okulumdaki en iyi sınıf öğretmeni olduğunu gördüm. yani gelen ingilizceciler bizden iyi olacak demiyorum ama ücretli öğretmen adı altında kimler kimler ing öğr yapıyor bu ülkede en azından onlardan kat kat iyi olacaklar en azından eğitim mezunu .. ayrıca puanları yüksek diye hayıflanmışsınız elbette yüksek olacak bir okulun bütün öğretmenlere verdiği puan aynı ama adamlar yıllarca doğunun ücra köşelerinde çalışmış ve o puanı hak etmiş ingilizcecilerin ise bırakın ücra köşeyi çoğu doğuyu görmedi.. siz de oralara gidip aynı puanlara ulaşabilirsiniz.. bu arada ben bir ingilizce öğretmeniyim

gunes.f

Vip Üye
hocam yapmayın aynı şey değil, bizim okulumuza atanan öğretmen 8lere renkleri ve sayıları saydırmış sadece. yani olacak iş mi şimdi bu? mecburiyetten alan değiştirmemiş. norm kadro fazlası da değil. sadece daha az dersi olsun diye yapmış. bu nasıl bir vicdan? bunun vebalini nasıl ödeyecekler?

O

optalidon

Guest
Ben özür grubundan eşinin ailesinin yanına gitmek için alan değiştirenlere bir şey demiyorum. Eşim sınıf öğretmeni ayrıyız ve bize zihinsel engelliler öğretmenliğine geçin dendi. Biz kabul etmedik ama mecburiyetten kabul edenler oldu. Sonuçta "işine gelirse" mantığıyla olaya yaklaşanların ayıbı bu. Ama keyfi olarak yeterliliği bulunmadığı alana geçenlere ben de uyuzum.

demir72

New member
ya arkadaşlar yazdıklarınız çok acımasızca . yıllar önce ziraat mezunlarını bile sınıf öğrt yaptılar diye tepki gösterdiler ama ben bizzat kendim bir ziraat mezunu sınıf öğretmeninin okulumdaki en iyi sınıf öğretmeni olduğunu gördüm. yani gelen ingilizceciler bizden iyi olacak demiyorum ama ücretli öğretmen adı altında kimler kimler ing öğr yapıyor bu ülkede en azından onlardan kat kat iyi olacaklar en azından eğitim mezunu .. ayrıca puanları yüksek diye hayıflanmışsınız elbette yüksek olacak bir okulun bütün öğretmenlere verdiği puan aynı ama adamlar yıllarca doğunun ücra köşelerinde çalışmış ve o puanı hak etmiş ingilizcecilerin ise bırakın ücra köşeyi çoğu doğuyu görmedi.. siz de oralara gidip aynı puanlara ulaşabilirsiniz.. bu arada ben bir ingilizce öğretmeniyim
hocam iyi hoş diyorsunuz da zamanında bu ziraat mezunlarından öğretmen olan arkadaşlar kendi çocuklarına okul araştırırken önce öğretmenin kökenini sorguladılar. acaba sınıf öğretmenliğinden mi mezun yoksa başka bir yerden mi diye. bizim memlekette böyle. insanlar kendi çocukları olduğu zaman hassaslıkta sınır tanımıyor ama başkasının çocuğu ne olursa olsun.

shlimazl

Vip Üye
Her birimiz aynı şeyleri düşünüyoruz ama malesef hepinizin bildiği gibi bu alan değişikliği sadece İngilizce Öğretmenliğine geçiş ile sınırlı değil. Zihin Engelliler Öğretmenliğinden Matematiğe, Teknoloji Tasarımdan Müzik Öğretmenliğine kadar bir çok alana geçiş yaptı sınıf öğretmenleri. Acaba bu alanlarda ne kadar yeterli olacaklar diye de düşünmek lazım.

Her ne kadar bu alan değişikliği çalışmasıyla okul yöneticilerinin ortaokullarda yöneticilik yapabilmesine olanak sağlanması ve eşlerin bir araya gelmesinin amaçlandığı söylense de sonuçları çok farklı noktalara kadar uzanacak ve belki de eğitim ve öğretimde bir daha düzeltilemeyecek yanlışlara neden olacak bir uygulama olduğunu, yapılan değişikliklerin en çok öğrencilerimizi olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyor -ki mevcut halde binlerce okulda bir çok sınıf öğretmensiz kalmış durumda- ve malesef alışılagelmişin dışında uygulamalar ile 4+4+4 sistemine geçmeye çalıştığımız şu zamanları eğitim açısından kara günler olarak hatırlayacağımız endişesini taşıyorum.

eddie

New member
Bugün öğretmen arkadaşlardan 2 tanesinin serzenişi bu konuyla ilgiliydi.her ikisi de branşa geçen sınıf öğretmenlerininin kendi çocuklarının sınıfına verilmesine isyan ediyordu.Ortaokula Türkçe,matematik ve İngilizce branşına sınıf öğretmenliğinden geçen öğretmen giriyormuş.herhalde ben de kendim İngilizce öğretmeni iken,branşıma geçen sınıf öğretmenini beğenmezdim.Arkadaşlarımın adına üzüldüm.

hatty

New member
Hocam bundan sonra İngilizce dahil hiçbir branşta kaliteyi,başarıyı düşünemeyiz.Artık hangi dönemde olursa olsun şu soruyu sormaktan kendimizi alamayacağız:
"Gerçek branşınız mı yoksa sınıftan mı geçmesiniz?"

zelsss

Vip Üye
keşke türkçe öğretmenliğine geçseydim okadr sıkıldımki dynedden ,yurt dışına gitmek için beni proje yapmam için zorlayan müdürlerden,önüne geçen herkesin öğretmenlerde dahil olmak üzere aaaaa şu kelimenin anlamı neydi şunun türkçesi neydi bitip tükenmek bilmeyen sorulardan,ingilizce öğretmeniyim diye bu dili su gibi konuşmamı bekleyen insanlardan çoooook sıkıldım :((( bu sene il dışı tayin isticem memlekete sırf bu yüzden istemedim branşımız şanslı diye gerçi onuda sınıfçılar doldurdu .ama memleketimde olsaydım muhakkak türkçe öğretmenliğine geçerdim :(( umarım bana meslektaşlarım kızmamışınızdır