"ders ücretinin kesilmesi"cezası

umrancagdas

New member
iyi akşamlar değerli hocalarım.
taşımalı eğitim yapan bir okulda çalışıyorum.2011 yılında okulumuzda taşımalı öğrenci kapsamında olmayan bir öğrencinin taşıma servisine binip akşam okul çıkışı evinin önünde servisten inerken geçirdiği bir kaza sonucu ben ve 3 arkadaşım ceza aldık.yalnız ben ve bir öğretmen arkadaşım "ders ücretinin kesilmesi" cezası alırken diğer iki arkadaş sadece kusurlu bulunma cezası aldılar.(şunu da belirtmek isterim bu kaza geçiren öğrenci kazadan önce sürekli bu servise biniyormuş ve bizim bundan hiç bir şekilde haberimiz yoktu ama yine de "taşıma merkezli nöbetçi öğretmenleri olarak taşıma araçları ile taşınan öğrencileri,isim listelerine kontrol edip yoklama yaparak inip binmelerini sağlamadınız"şeklinde bir yazıyla savunma istendi.)
benim burada aklıma takılan niye farklı cezalar aldık?ve bizim bu durumda ne gibi bir prosedür takip etmemiz gerekir?

umrancagdas

New member
okul idaresinden bize ilkokul ortaokul öğretmenlerinin disiplin sistemi farklı şeklinde bir açıklama geldi ama benim mantığıma pek yatmadı.

D

dearbuddy

Guest
hocam taşımalı öğrenci listesi gibi bir liste var mıydı? bu tarz bir liste öğrenciler teslim alınırken ve teslim edilirken imzalanıyor, bu tarz bir belgedeki imza sizin için bağlayıcı olmuş olabilir

elifesen

Vip Üye
Hocam en basta 657 ye gore maaştan kesme cezası vardır ders ücretinin kesilmesi gibi bir ceza hiç görmedim dahası idarenin size böyle bir ceza verebilmesi için servise binen öğrenci sayısı, listesi, servis şoförü, servis numarası bilgilerini içeren bir liste olması ve bunun her gün nöbetçi öğretmen tarafından imza karşılığı doldurulması lazım anladığım kadarıyla idare kendi açığını sorumluluğu öğretmene atarak kapatmaya çalışmış savunmanızda mutlaka daha önceki günlere ait bu evrakların doldurulmadığını ve aslında idari sorumsuzluk olduğuna değinin...