il içi atamalar

ancientm

New member
ilkokullar a ingilizce norm acılacak ama ortokuldan ilkokula donusturulen okuldaki ingilizceci tekrar tayin isteyerek mi gececek yani kalacakmı direk okulda yoksa tekrar tayin isteyerek baskasıda gelebilir mi acaba ?

cigdem19

Vip Üye
ilkokullarda açılıyo atama butonunda norm kadro olucak heralde, ama türkçeci arkadaşında ilkokullar açılıyor atama butonunda, demek ki sadece ingilizce bölümüne özel bir şey deil bu, benim de kafam çok karışık ne yapıcaz bilmiyorum çarşamba sonmuş az kaldı...

T

teacher15

Guest
Çiğdem öğretmenim ben de aynı durumdayım sizinle. ilkokullara tercihin açık olması ikinci kademeyle ilgilidir.branş dersleri 3 yıl devam edecek sonuçta.ben resmiyette ilkokullara ing norm var mı yok mu merak ediyorum.bilgi veya düşünceleriniz varmı bu konuda.acil paylaşırsanız sevinirim.malum tercih için son 3 gün...

m.kala

Vip Üye
Ya arkadaşlar anadolu fen liselri tercihleriyle il içi yerdeğiştirme tercihleri beraber mi yapılıyor?? Zaten toplam 5 tercih var ikisi birden olursa çok sınırlandırılmış olacağız sanki yanlış mıyım?? Bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın...

cigdem19

Vip Üye
yarın okul müdürüme gidip sorucam ilkokullarda norm kadro olucak mı diye,bence 2 sınıftan itibaren ingilizce derslerine gireceğimiz için norm kadro olucak,fakat bi 3 yıl sonra 2.kademeler mezun olunca maaş karşılığı bile dolduramıcaz görevlendirmelerle hayatım boyunca uğraşmam gerekicek,görevlendirmelerde genelde kötü açıkta kalan okullar oluyor,ben yani norm kadro olsa bile ilkokulda tayin istemeye karar verdim ,herkes yerleşmeye çaılışıyor iyi okullara ,sonraya kalırsam kötü okular kalacak...

mesa

Vip Üye
Arkadaşlar, ilkokula dönüştürülen okullardaki branş öğretmenlerini topluca başka bi ortaokula alacaklar diye biliyorum. Acaba önce bu öğretmenlerin kadrosunu mu o ortaokula alacaklar, yoksa il içi tayinle gelenleri mi? hangisi önce olucak acaba? ilkokuldan gelenleri, iliçi tayinle gelenlerden sonra alırlarsa, ilkokuldan gelenler mağdur olur, norm fazlası olur. başka okullara görevlendirilmek zorunda kalırlar gibime geliyor.

cigdem19

Vip Üye
toplu bir alım yok hocam herkes tayin isteyecek, istemeyenler kadrosu ilkokulda kalıcak ilkokuldaki derslere girecek ama görevlendirme olur tabi başka okullara, ilkokul olan okuların öğretmenlerini toplu bir okula geçirme diye bir şey yok, öğrenciler bile adresi tutan okula gidecek ben öle biliyorum.

mesa

Vip Üye
Bize söylenen o hocam. bizim okula yakın bir ortaokul adı söylediler. Herkes oraya gidecek dediler. şu an bulunduğum ilkokula dönüşen okulda da 3 yılımı doldurmadığım için il içi isteyemiyorum. Okuldan da isteyemeyeceğim belirtildi. Beklemedeyim. Ne olacağını bilmiyorum.

E

euphrates

Guest
Arkadaşlar,

Kılavuzda yayınlanan bir maddeyi anlamadım ben, tam olarak ne demek istiyor. Özellikle dikkat çektiğim kısmı hiç anlamadım. Bir şekilde 3 yılı doldurmadan tayin isteme hakkı varmış gibi geldi bana. Madde şu:

06.05.2010 tarihinden önce sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken KPSS puanı ile kadrolu
öğretmenliğe atananlar hariç olmak üzere, sözleşmeli öğretmenlikten 632 sayılı Kanun
Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçenler ile 06.05.2010 tarihinde
yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği
ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini
yerine getirmek üzere birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim
kurumlarına atananlar ile 06.05.2010 tarihi itibarıyla kadrolu olarak görev yapmakta olan
öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp
tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içinde yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir
.

E

euphrates

Guest
2010 da atananlar için bu hocam haksızlık olmasın diye yeni atanana ...

2010'da atananlar derken, ilk ataması yapılanlar mı? Ben 2010'da ildışı tayinle Alanya'ya gelmiştim. 28.06.2010'da göreve başladım. Yani 2 yılı doldurdum. Şimdi bu madde beni kapsıyor mu onu anlamadım. Teşekkürler cevap için yine de.

cigdem19

Vip Üye
bugün okul okul gezdik norm kadro olarak ders saatine bakarak vermişler hiçbiyerde açık yok ingilizce için,zaten her okulda en az 2 ingilizce öğretmeni var.yani il içi atamaları şimdilik boşa eylülden sonra yeni şubeler açılırsa sizi sıraya koyuyorlar puana göre okula çağırılıyorsunuz.1 ağustos da açıklanacak diyolar bir iki öğretmen dışında herkes kendi okulunda kalıcak, bence 2 sene sonra ortaokullarda yeni şubeler açıldıkca tayinler olucak.ben bunu anladım.

briseiss23

Vip Üye
Bugun aradığım ve gittiğim her okul bana da ihtiyaç yok cevabını verdi.Kafam çok karışık:(tayin istemek mi yoksa istememek mi mantıklı anlamadım.

Salih Hoca

New member
bugün okul okul gezdik norm kadro olarak ders saatine bakarak vermişler hiçbiyerde açık yok ingilizce için,zaten her okulda en az 2 ingilizce öğretmeni var.yani il içi atamaları şimdilik boşa eylülden sonra yeni şubeler açılırsa sizi sıraya koyuyorlar puana göre okula çağırılıyorsunuz.1 ağustos da açıklanacak diyolar bir iki öğretmen dışında herkes kendi okulunda kalıcak, bence 2 sene sonra ortaokullarda yeni şubeler açıldıkca tayinler olucak.ben bunu anladım.

Çiğdem hocam sıralar geçen yıl 2 defa çalıştırıldı o da Ağustos ayında bitmişti. Bu yıl sıralar 1 defa çalıştırılacak, yani sizin dediğiniz gibi Eylül'den sonra öyle bir süreç olmayacak.

cigdem19

Vip Üye
o zamn kendi okulumuzda ilkokul olsada kaldık demektir,kalan öğrencilerle dersimize devam hayırlısı olsun,çünkü hiç norm kadro açık göstermemiş okullar zaten her okulda 2 öğretmen var kısmet:)

T

teacher15

Guest
ben bugün tercihlerimi yaptım.5 ortaokul yazdım ama zor gibi sıranın bana gelmesi.ayrıca bugün ilkokullara da ingilizce normunun verileceğini öğrendim.aslında tahmin ediyorduk.bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar.lütfen bilgi veya duyum varsa paylaşın....

cigdem19

Vip Üye
ben müdürüme sorduğumda ilkokullara norm kadro verilmesini kesin bir şey yok dedi,acaba 1 tane mi olur norm 2 mi,biz 2 kişiyiz normalde okulda, birimiz fazlalık oluruz ilkokulda bence,çünkü o kadar ders çıkmaz. valla o zamn istemeyelim tayin kalalım okulumuzda norm da varmış:)

Son düzenleme:
Y

yiğido

Guest
Sivas'ta açık olmayan okul yok herdeyse..Bu nasıl iş anlamadım..