ingilizce drama kulubü

• Konbuyu başlatan autumn
  • Başlangıç tarihi
A

autumn

Guest
arkadaşlar benim merak ettiğim okullarımızda ingilizce drama kulubü kurma gibi bir hakkımız yada şansımız varmı?bu kulüpte sadece drama değil ingilizce adına birçok şey yapılabilir diye düsünüyorum.calıştığım ilköğretim okulunda mümkün mü merak ettim.eğer bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

L

Lotus

Guest
sosyal kulüp adı altında bu mümkün. ilgili yeri okursanız yönetmelikte istenirse bu adı yazılı kulüpler harici yenileri kurulabilir diyor. bu sene ben kurdum bu kulübü ne kadar verimli oldu biraz tartışılır. öğrenciler çok ciddiye almadılr hazırlamalarını istediğim şeyler yapmadılar hiç. internetten araştırıp bile. zaten bir hafta rehberlik bir hafta kulüp çoksaçma soğutuyor çocukları neyse...

ekte iki adet plan var birisi bir arkadaşımın arkadaşı tarafından yapıldı bende ona bakarak kendime göre ikinicisini hazırladım okuldaki çocukların seviyelerine göre. insan bir örnek olsun görmek istiyor mutlaka.

iki linkte de aynı dosya var isteyen istediği adresten indirsin
wink.gif

Sitemizdeki bağlantıları görebilmek için Vip Üye olmanız gerekmektedir.

Sitemizdeki bağlantıları görebilmek için Vip Üye olmanız gerekmektedir.

L

Lotus

Guest
Rica ederim. saçma kulüplerle formalite uğraşmaktansa kendi kulübümüzde adam gibi çalışırız di mi ;) Tüm arkadaşlar bu hakkı kullansın isterim :) bazı müdürler kabul etmeyebiliyor ama siz ısrarla bastırın. 2-3 hafta sonra da çalışmaları okul panosuna asınca birşey demezler herhalde.
Ama şöye bir olay var ona dikkat edin mutlaka; her sınıftan her kulübe öğrenci seçilecek diyorlar bana 1.-2.-3. sınıf öğrencileri bile gelmişti geri gönderdim 3. sınıfın hocası sağolsun yolladı gene. dediklerimi yapsalardı geri kalanlar, onlara boyama yaptıracaktım biraz da şarkı ama olmadı o boyama işi. ve diğer arkadaşlarınızı tembihleyin ingilizceyi seven kişileri yollasınlar yoksa sinir bozucu kalabalık meydana geliyor.

A

autumn

Guest
hocam ben bu yıl bir hikayeyi oynlaştırıp drama şeklinde sunmak,bununla beraber bazı çizgi film şarkılarını kıyafetleriyle beraber çocuklara söylettmek istiyorum.bunun içinde özellikle alt sınıflardan öğrenci seçeceğim.bunu kulüp olarak mı yapsam yoksa ayrımı calıştırsam ona karar veremedim.yardımcı olursanız sevinirim kulüp kurmak istemekteki asıl amacım bu aslında

L

Lotus

Guest
kulüple ayrı çalışmayı birleştirebilirsiniz. hem kulübün faaliyeti gibi olmuş olur. planınızı yapın boş vakitlerdede gene çalıştırırsınız 2 hafta bir ile bu iş yürümez çünkü. ha ne olur gazete çıkarırken falan veri toplamada yeterli olur.

A

akav

Guest
ben de ingilizce kulübü için hazırladığımız yıllık planı ekleyecektim ki arkadaşım sayesinde lotus eklemiş bile.seninkinden de faydalanarak değişiklikler yapacağım lotus.teşekkür ederim.geçen yıl ilkti bizim için eminim bu yıl daha yararlı olacaktır öğrencilere.kulüpte 1den 8ekadar tüm sınıflardan öğrenciler vardı.küçük sınıflara renkleri öğretip boyama yaptırdım ama 40 dakika içinde tüm öğrencilerle uğraşmak gerçekten zor.sanırım bu yıl ben de sınırlama getirilmesini isteyeceğim.

A

akav

Guest
birşey belirtmeyi unuttum kulüp çalışması olarak okulda ingilizce kitaplık oluşturduk.kütüphanede bir bölüm bize ayrıldı.şimdilik 70 kitabımız var.ingilizceyi sevdirecek çok güzel kitaplar aldık.kütüphanede ingilizce kulübünden de öğrenciler nöbet tutacak.ve kitaplar orada okunacak eve verilmeyecek ayrıca bir de defter tutmayı düşünüyoruz hangi öğrencilerin kitapları okuyup hangilerinin okumadığını tespit etmek için.

L

Lotus

Guest
kütüphane fikri güzel olmuş. 6lara birer kitap aldırdım ikinci dönem her hafta bir saat okuma yaptık hepsi de bayıldı anladılar ya :) ve sandığımdan daha iyi performans gösterdi bir çoğu. o yüzden ilgili öğrenci için 70 kitap süper olmuş.

L

Lotus

Guest
tek başlarına okusalar tam anlayamazlar heyecan yaparlardı aynı anda okuduğumuz için hepsi aynı kitabı aldı. 2-3-4 sayfa okuduk bir seferde değişti o. okuduk ondan sonra soru çıkarttım onları cevapladık aynı soruyu bi kaç farklı şekilde de sordum daha iyi kavrasınlar diye. onları yazdırdım. kitabın arkasındaki alıştımarı da yaptık en güzel true-flase yapıyorlardı :) kitap bitince quiz yapcam dedim ama süre kalmadı. aslında 3 kitap vardı 3tane altı vardı sonra dönüşümlü okuyacaklardı ama süre yetmedi işte herkes bir kitap okudu.
longmanın kitaplarından aldırtmıştım ankaradan getirttim 1,5 liraya şu eski kitaplardan enine uzun dikdörtgen kitaplar var ya. hem resimli hep hem de basit. ilgilenirsen o kitaplara ulaşabileceğin kişinin mailini veririm.

Son düzenleme:
W

wise

Guest
tek başlarına okusalar tam anlayamazlar heyecan yaparlardı aynı anda okuduğumuz için hepsi aynı kitabı aldı. 2-3-4 sayfa okuduk bir seferde değişti o. okuduk ondan sonra soru çıkarttım onları cevapladık aynı soruyu bi kaç farklı şekilde de sordum daha iyi kavrasınlar diye. onları yazdırdım. kitabın arkasındaki alıştımarı da yaptık en güzel true-flase yapıyorlardı :) kitap bitince quiz yapcam dedim ama süre kalmadı. aslında 3 kitap vardı 3tane altı vardı sonra dönüşümlü okuyacaklardı ama süre yetmedi işte herkes bir kitap okudu.
longmanın kitaplarından aldırtmıştım ankaradan getirttim 1,5 liraya şu eski kitaplardan enine uzun dikdörtgen kitaplar var ya. hem resimli hep hem de basit. ilgilenirsen o kitaplara ulaşabileceğin kişinin mailini veririm.
helpphelpphelpphelpphelpphelpphelpp
SAYIN HOCAM MESAJINZI OKUYUNCA MERAK ETTİM OKULDA BEN DE İNGİLİZCE TİYATRO CALIŞMASI YAPTIM BU SENE AMA BU KİTAP OKUTMA DA GÜZEL BİR AKTİVİTE. LONGMANIN HANGİ KİTAPLARI MERAK ETTİM. Bİ DE KİTAPLARA ULAŞABİLECEĞİM MAİL ADRESİNİ ALABİLİRMİYİM? KİTAPLARIN SEVİYELERİ NASIL ? ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

L

Lotus

Guest
helpphelpphelpphelpphelpphelpphelpp
SAYIN HOCAM MESAJINZI OKUYUNCA MERAK ETTİM OKULDA BEN DE İNGİLİZCE TİYATRO CALIŞMASI YAPTIM BU SENE AMA BU KİTAP OKUTMA DA GÜZEL BİR AKTİVİTE. LONGMANIN HANGİ KİTAPLARI MERAK ETTİM. Bİ DE KİTAPLARA ULAŞABİLECEĞİM MAİL ADRESİNİ ALABİLİRMİYİM? KİTAPLARIN SEVİYELERİ NASIL ? ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

tabiki hocam yardımcı olayım hemen. 6.sınıf olduğu için stage 1 okuttum "king henry , dedectives of scotlandyard ile the prisoneers". bir iki tane daha stage 1 vardı ama bunları seçmiştim king henry yi okuyan sınıf çok beğendi mesela. dierleri de iyiydi sonuçta kaçırma yada soygun gibi macera var :) hatta 2. dönem sonunda konular yetişirse 5. sınıfa son 2 hafta okutulabilir de benimkiler tembeldi pek yetişmedi tense ler yetişti de kavrayamadılar çabucak o yüzden onlara okutamadım malesef. diğer sınıflar için de stage 2 - 3 uygun olur sanırım zaten stage 1 seviyesindeki kitaplar 15- 20 sayfa maksat alışsınlar. 7. ve 8. sınıflar için kaset yada cd si olan kitaplar da var ama bende 7-8 yoktu onlara bakmadım hiç. Pele nin hayatı vardı bi de çizgi roman gibi onu da ödül olarak bazı erkek öğrencilere verdim futbol sevenlere güzel bir ödül oldu onlar için. hoş çalışkan kızlarıma da verdim :) ibrahim bey size yardımcı olur benim selamımı söyleyin siz ona lotus demeniz yeter :)
xxxxxxxxxxxx burdan ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
A

akav

Guest
lotus biz de kitaplığımız için kitapların bazılarını ibrahim beyden aldık.gerçekten hem güzel hem de ucuz kitaplar.diğerlerini indirimli 8 liraya aldık izmirdeki kitabevlerinden.

L

Lotus

Guest
Amasyada alabileceğim bir yer yok ibrahim bey saolsun ilköğretim için orjinal kitapları çok ucuza aldık. şimdi anadolu liseli oldum samsundan falan geliyorlar oraya bakalım kim daha cazipse ona :D

Son düzenleme:
S

selverparlak

Guest
Müdürüm benden yıl sonunda ingilizce oyun çıkartmamı istemişti ama kulüp kurmak aklıma gelmemişti. Çok iyi bir fikir, yıl sonunda da kulübün ürünü olarak oyun ortaya konur. Elinde basit ingilizce dramalar olanlar varsa paylaşıma çok seviniriz. Gerçekten çeşite ihtiyacımız var. Herkese teşekkürler..

a.avcı

New member
bu yıl ben de drama çalışması yaptım ama ben sosyal kulüp olarak değil egzersiz çalışması olarak yaptım yıl sonunda da çalışmalarımızdan bazılarını sergiledik bunlar bir dans gösterisi yabancı şarkıyla klip gibi, nasreddin hocanın düdük hikayesinin canlandırması ve ingilizce birkaç şarkıyı koro şeklinde söyledik süper oldu bence siz de deneyin