KÜtÜphanecİlİk KulÜbÜ İÇİn Önerİler

free2decide

Vip Üye
Arkadaşlar malum ülkemizde ilk ve orta öğretim kütüphanelerini genel olarak kaynak bakımından yetersiz olarak değerlendirebiliriz. Bu nokta da kaynak edinmek ve kaynaklardan azami düzeyde faydalanılmasını sağlamak için ne gibi önerileriniz olur acaba ???? Tavsiye edebileceğiniz bize kaynak sağlamada yardımıcı olabilecek yerler var mı mesela?

E

esbay

Guest
Bende Ayni Konuda Yardim Almak Istiyorum Okulumuz Yeni Açildi Ve Kütüphane Kurmamiz Gerekiyorr Neler Yapabilirim Bunu Düşünüyorum Zengin şirketlere Mail Atarak Kaynak Edinmeyi Düşünüyorum

dilekbay

New member
sanırım cogu arkadasimiz ayni durumda, ben de gecen sene kutuphanecilik klubundeydim ve ayni sıkıntıları yasamistim bir cok sirkete mail atmistim ama geri donen olmadi malesef:( biz ancak okul capinda yaptigimiz kitap toplama kampanyasindan yarar gorduk.

M

mercan1

Guest
eski ansiklopedilerini okullara dağıtmak isteyen çok kişi var.internettten duyuru yapabilirsiniz.ya da okulda her öğretmen bir kitap ve öğrencilerden her ay 1 kişi 1 kitap almakla görevlendirilsin.kitap hediye eden öğrenciler panolarda onore edilsin.bazı rehberlik dersleerinde öğrenciler kütüphaneye götürülerek tanıtılıp kullanılmaya alıştırılsın.8.sınıflardan hergün 2 kişi görevlendirilip öğle tatili.uzun teneffüs ve okuldan sonraki 1 saat orda bekletilsin.yapılan tüm etkinlikler belgelendirilsin.belki işinize yarar...

T

toparlar

Guest
gazetelerin verdikleri kitaplardan alın kuponla.her sınıf bir takım alsın kuponla.sınıftaki öğrenciler sırayla gazete alsın.hem sınıfa günlük gazete girmiş olur hem de fazla maliyeti olmaz öğrencilere.mesela 60 kupona olsa 20 kişilik bir sınıfta 3 kere sıra gelir bi öğrenciye bunun da her öğrenciye maliyeti en fazla 1 lira olur.10 sınıf alsa 2 ay sonunda 500-600 kitap yapar.