Norm fazlası oldum

ekin:)

Vip Üye
21 saate 1 öğretmen oluyormuş yani 42 saat olsaydı norm olmayacakmışım işin kötü tarafı da 2. öğretmen okula eş durumundan geldi normumuz 2 idi 1e düşürülmüş

gunes.f

Vip Üye
evet ben de norm fazlası oldum. 24+2 saat ders vardı. sınıfçılardan biri atanmış ingilizce öğretmeni olarak ve ben norm kadro fazlası oluyorum. birimiz 12 diğerimiz 14 saat ders alacak şimdi. ne olacak ya? bu ingilizce bilgileriyle nasıl olacak onu da bilmiyorum. öğrencilerime de kıyamıyorum ya, vermek istemiyorum hiçbir sınıfımı:(

E

erkanercoskun

Guest
bu hale zamansız getirenlere ne desem bilemiyorum..aynı şey başıma gelmiş gibi hissediyorum..arkadaş adına çok üzüldüm..ancak sanırım haksızlık olmuş.

semra22

Vip Üye
hocam gerçek veya değil, yalnış veya doğru bilgi.. farketmez.. yalnış olsa da zaten kafası allak bullak olarak okulda bişeyler yapmaya çalışan öğretmenin moralini bozmak, onu her an nereye giderim düşüncesine sürüklemek ve tedirgin etmek... demiyorum fazlasını..ekin hocam umarım tedirginliklerin boşa çıkar...

M

mzrak

Guest
Eğitim sistemini bu hale getirenlere hiçbir şey diyemiyorum artık...Biz o bölümü kazanmak için ayrı , bitirmek için ayrı uğraştık..Bu nasıl bir mantıktır ki üniversitelerde sadece birkaç saat İngilizce dersine giren arkadaşlar kalkıp derslerimizi elimizden alıyorlar !!! Hoş bu onların suçu da değil ama ...

Vip Üye
bizde öyle biliyorduk hocam ama işte sistem denilen şey ne ise artık orada otomatik 1e düşmüş milli eğitime gittim norm fazlası oldum dedim geçmiş olsun yapacak bişey yok oturun oralet için diyor adam dalga geçer gibi..:(

eran

New member
Sayın hocalarım siz şu saat için şu norm verilir demişsiniz yanlış.Okulunuzda kaç ders olursa olsun o okulun normu ilin onayladığı kadardır.2 istersin 3 verirler 3 istersın 1 verirler yani o okulda çok ders olması ılla o okula norm verilecek anlamına ders olmamasıda norm düşeceği anlamına gelmıyor.okulumuzda 45 saat edebıyat dersi var normumuz 4 şaka gibi

tubafatih

Vip Üye
okul müdürleri saate göre belirlemiyor mu normları...eylül başında md. yard. normları ilçeye götürcem demişti,bende onlar saate göre belirliyor biliyorum..çünkü bize hep seçmeli ders koydular 6 ve 7. sınıflara 1 saat 1 arkadaşımız fazla olmasın diye,3 ten 4'e çıkardılar...

enthusiastic

Süper Moderatör
evet ben de norm fazlası oldum. 24+2 saat ders vardı. sınıfçılardan biri atanmış ingilizce öğretmeni olarak ve ben norm kadro fazlası oluyorum. birimiz 12 diğerimiz 14 saat ders alacak şimdi. ne olacak ya? bu ingilizce bilgileriyle nasıl olacak onu da bilmiyorum. öğrencilerime de kıyamıyorum ya, vermek istemiyorum hiçbir sınıfımı:(

bu vatandaşlar güya eğitimde çıtayı yükseltmek için gelmişlerdi. şuna bak sınıfçı branş değişikliğiyle ingilizceci oluyor. gerçek ingilizceciler norm fazlası oluyor. Yazıklar olsun.

demir72

New member
6-30 saat 1 norm
31-42 saat 2 norm
42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,
öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
yani 45+15=57 saat 3 norm alır
ayrıca idareciler normu belirlerken seçmeli dersleri ve rehberlik derslerinizi de katarak hesap yapılıyor.

G

glenfiddch

Guest
müdürler her ne kadar norm istese de il onay vermedikten sonra bir şey yapılamıyor.ders saatine göre kesin norm verilecek diye bir şey yok yani maalesef

Vip Üye
bugün her yeri aradım araştırdım norm belirlenirken ders saatine değilde ilçedeki genel duruma göre belirlemişler

isargin

Vip Üye
Bunca probleme rağmen milli eğitim bakanı hala nasıl 4+4+4 sisteminde hiç bir problem yok diyebiliyor? Bu yeni sistem öğretmene, öğrenciye ve veliye sıkıntı getiriyor. Bu geçişi kademeli ve altyapı uygun hale getirdikten sonra geçiş yapmalıydı. Kimse 12 yıla karşı değil ama sınıflar yetersiz, altyapı yetersiz, norm kadrolarda problemler var ve yeni sistemle gelen din dersi ve Kürtçe gibi dersler için yetişmiş öğretmen kadroları oluşturulmamış. Yeni anadolu liselerinde coğrafyacı almanca dersine giriyor. Günlük alınan fikirlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Ama en büyük yetenekleri hiç bir problem yokmuş gibi davranmaları. Hala halk bunu istiyor diyorlar.