Norm fazlası oldum

E

erkanercoskun

Guest
seçmeli derslerin seçimi ve planlamadan sonra 5 . sınıfların derslerine giren öğretmenlerin bir kısmı fiziki ortamın yetersizliği nedeniyle 7:30 da dersten çıkıyorlar ve o saatte 8. saatte olan öğrenci ekstra ders iile daha da gelişmek yerine daha çok uyku haline giryor ve motive etmek neredeyse imkansız kaldı ki kendimi bile o saate motive edemiyorum..isargin arkadaşıma katılıyorum..veliler de gelip demiyor ki ya kardeşim bu satte 5. sınıf öğrencisi ne işi var okulda....

D

daisy100

Guest
okulumuzda 38 saat ingilizce dersi var 2 ingilizceciyiz okul açılalı 2 hafta bitmiş bugün norm fazlası oldun dediler çıldırmamak elde değil
hocam durumunuza çok üzüldüm bu yeni sistemden ben de hem veli olarak hem öğretmen olarak çok zarar gördüm. Umarım probleminiz yakın zamanda çözülür ve eğitimin ne olduğunu bile bilmeyen tepeden inme bir sistemle ben yaptım oldu diyenlerden de yakın zaman da kurtuluruz.

E

esrahoca

Guest
norm saati her ölgedeki okulun toplam ders saati sayısına göre belirleniyor. yani bazı yerlerde 18 saate bir norma varken bazı yerlerde 20 ye 1 olabilir. mesela 4 sene önce benim okuluma 16ya 1 norm verilirken bu sene yine 32 saat vardı 2 öğretmendik ben norm fazlası oldum

S

seljuk

Guest
Çıldırmamak elde değil;geçen yaz çalıştığım okulu ilkokul yaptılar, bizim ortaokul kısmını yakın okulla birleştirdiler ben norm fazlası oldum, il içi tayin hakkı verdiler, il içinden tayin oldum, göreve başladım, seminerlerden sonra, hocam ihtiyaç var dediler beni 5 gün liseye görevlendirdiler, cuma günü de okula çağırdılar, hocam orta kısımda 70 saat ders var, norm kadromuz 3'e düştü norm fazlası oldunuz diyorlar; benden sonra eş özrü ile bir arkadaş daha gelmişti, o zaman niye kadro 4 olarak belirlenmiş ki; 9 saat 4. sınıflarda var ingilizce, onu saymıyorlarmış, iyice soğuttular beni...

eran

New member
hocam norm işine akıl sır ermez bizim okulda 39 saat edebıyat dersı vardı normu 3 yaptılar 2 kişi alan değişikliğinden gecen ay geldı tabi halıyle puanları 150 cıvarı şimdide denıyorkı norm 2 ye düştü okulumuzdakı 3 yıllık edebıyat öğretmenı norm fazlası oldu sınıftan yandaldan edebıyatta gecenler okulda kalıyor.Dağdan gelıp bağdakını kovmak bu olsa gerek.

Çıldırmamak elde değil;geçen yaz çalıştığım okulu ilkokul yaptılar, bizim ortaokul kısmını yakın okulla birleştirdiler ben norm fazlası oldum, il içi tayin hakkı verdiler, il içinden tayin oldum, göreve başladım, seminerlerden sonra, hocam ihtiyaç var dediler beni 5 gün liseye görevlendirdiler, cuma günü de okula çağırdılar, hocam orta kısımda 70 saat ders var, norm kadromuz 3'e düştü norm fazlası oldunuz diyorlar; benden sonra eş özrü ile bir arkadaş daha gelmişti, o zaman niye kadro 4 olarak belirlenmiş ki; 9 saat 4. sınıflarda var ingilizce, onu saymıyorlarmış, iyice soğuttular beni...

mengu

Vip Üye
seçmeli derslerin seçimi ve planlamadan sonra 5 . sınıfların derslerine giren öğretmenlerin bir kısmı fiziki ortamın yetersizliği nedeniyle 7:30 da dersten çıkıyorlar ve o saatte 8. saatte olan öğrenci ekstra ders iile daha da gelişmek yerine daha çok uyku haline giryor ve motive etmek neredeyse imkansız kaldı ki kendimi bile o saate motive edemiyorum..isargin arkadaşıma katılıyorum..veliler de gelip demiyor ki ya kardeşim bu satte 5. sınıf öğrencisi ne işi var okulda....

Taşıma merkezli bir okuldayım 6,7,8 lerin dersi bitiyor o çocuklar 5.sınıfları bekliyor 1 ya da 2 saat.. hiç bir tepki de gelmedi,bunun kışı var.. nöbete ekstra sorumluluk.. hayretler içerisindeyim..