Sosyal kulüp almak mecburi mi?

• Konbuyu başlatan tolerance_01
  • Başlangıç tarihi
T

tolerance_01

Guest
Arkadaşlar sene başında herkese veriyoruz diyerekten bana da trafik ve ilk yardım kulübünü verdiler.Ama kulüp çok kalabalık oluyor ve 3.sınıftan 8.sınıfa kadar öğrenci var.O yüzden kulüp benim için resmen eziyet oluyor.İdareye kulüp almak istemediğimi söylemek istiyorum ama bir öğretmen muhakkak bir kulüp çalıştırmak zorunda mı?İstememe gibi bir hakkım var mı? Bilgisi olan var mı acaba

G

gamzekübra

Guest
hocam sosyal etkinlikler yönetmeliğinde şöyle bir ibare var :

Madde 7 — Sosyal etkinlik çalışmaları aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılır;
a) Danışman öğretmenler, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunda belirlenir. Gerektiğinde bir öğrenci kulübüne veya toplum hizmeti çalışmasına birden fazla öğretmen görevlendirilebileceği gibi bir öğretmene birden fazla öğrenci kulübü veya toplum hizmeti çalışmasında da görev verilebilir. Ders yılı içinde kurulması istenen öğrenci kulüplerine de danışman öğretmenler ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda okul müdürünce görevlendirilir.

bir ve ya birden fazla kulüpte görev alabilir diyor ama istemezse görev almaz diye belirtmemiş.

tubafatih

Vip Üye
bizim okulda sınıfı olanlara verilmiyor ,sınıf almayan öğretmenlere kulüpler dağıtılıyor..onlardan da kimse yapmadı şimdiye kadar.Hocam ayrı ders saati yokki,siz nasıl yapıyorsunuz..bizde çıkışta yapılcak dendi ama 3 aydır kimse yapmadı..

T

tolerance_01

Guest
bizim okulda sınıfı olanlara verilmiyor ,sınıf almayan öğretmenlere kulüpler dağıtılıyor..onlardan da kimse yapmadı şimdiye kadar.Hocam ayrı ders saati yokki,siz nasıl yapıyorsunuz..bizde çıkışta yapılcak dendi ama 3 aydır kimse yapmadı..

Hocam bir hafta rehberlik bir hafta kulüp şeklinde yapılıyor.Bizde öğretmen sayısı çok az,sanırım o yüzden hepimize mecburen verdiler.

Nitewalker

Vip Üye
Normalde sınıfı olanlar kulüp almıyor. Zaten ekders verilirken sadece birine veriliyor. Ama bu sene bizim de öğretmen sayımız az o yüzden kulüp de aldık. Kulübü mü ben kendim seçtim o yüzden fotoğrafçılık kulübü yaptım. Şunu da belirteyim. 1 ve 5 lere kulüp yok.