sözlü notu

eddie

New member
hep öğrencinin lehine verin,kafanız ağrımasın.70-80 yazılıya 75 sözlü kafa ağrıtmaz,çünkü ortalamayı bozmazken,50 sözlü kafa ağrıtabilir.Ortalamayı düşürdüğü için.sıfır vermektense yazın iki satır:dersin bütünlüğünü,huzurunu bozduğuna ... dair,verin disipline.o sıfır sözlüyü izah etmek güç olur.

eran

New member
Yönetmelikte sözlude 0 verilemezle alakalı bir madde yoktur.Kimi yöneticiler yazılıyla sözlüarasında belırgın bır fark olamaz der bunlar onların gönlunden geçendir.Sıfır verilemeyeceği şehir efsanesidir kabak gibide çok büyük bir zevkle hakedene verilir.İlerde başınız falanda ağrımaz iki satır yazı yazınız tarıhı atın imzayı çakın elinizde belge dursun kimse bişey dıyemez.Elinizi korkak alıştırmayın verin.

Sözlü Sınavlar
Madde 21 — (Değişik:5.10.2007/26664 RG,) Bir dönemde öğrencilere her dersten en az bir sözlü sınav puanının verilmesi esastır. Haftalık ders saatine ve dersin özelliğine göre; ders saati sayısı üç ve daha fazla olan dersler için üçten, bir ve iki saat olan dersler için ikiden fazla sözlü puanı verilemez. Zümre Öğretmenler Kurulunda sözlü sınav sayısı belirlenir. Sözlü puanı, öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki çalışmaları, derse hazırlıkları, ders içindeki etkinlikleri ve dersle ilgili araştırma ve proje çalışmaları değerlendirilerek verilir. Sözlü puanı verilen öğrenciye sonuç anında bildirilir. Sözlü sınav için başlı başına bir ders saati ayrılmaz.

S

srpltkn

Guest
Hocam çok teşekkürler. Benim de bir sorum olacak. İngilizce için ders içi performans notuna yönelik bir ölçek var mıdır? Hani müfettişler gelince bizden sözlü notunu neye göre verdiniz dediklerinde gösterebileceğimiz bir ölçek var mıdır? Yoksa quizlere, ödev kontrollerine göre not versek başımız ağrır mı?

eran

New member
Hocam performans değerlerndirme ölçeği var elinizde yoksada siz yapabilirsiniz.Mesela zamında performansını sergıleme/teslim etme 10 puan araştırma yapmadaki titizlik 10 puan tertip düzen 10 puan vs 10 kalemlik bir ölçek hazırlayın imzanızı çakın ve performansı bellı aralıklarla kontrol ettiğinizi gösterır 3 adet imza yeri bulunsun.Mesela ekimde kasımda aralıkta performansın gidişatı hakkında bilgi verildi alındı vs.Ben kendi adıma ödev kontrollerındekı notu sözlüye akrtarıyorum sınıf içinde etkin bir öğrencyse 80 vereceğime ödevleri kontolude göz onune alıp 90 verıyorum.Vasat bir öğrencıyse ödevlerı tamsa 40 yerıne 50 vb.

Hocam çok teşekkürler. Benim de bir sorum olacak. İngilizce için ders içi performans notuna yönelik bir ölçek var mıdır? Hani müfettişler gelince bizden sözlü notunu neye göre verdiniz dediklerinde gösterebileceğimiz bir ölçek var mıdır? Yoksa quizlere, ödev kontrollerine göre not versek başımız ağrır mı?

D

doykan

Guest

işinize yarar umarım. alıntıdır. hazırlayan kişinin emeğine sağlık.

Ekli dosyalar

• ders içi performans notu.rar
    12.3 KB · Görüntüleme: 56