ücretsiz izin

Mekselina

New member
Sevgili arkadaşlar,
ücretsiz izinli iken yer değiştirme için tercih yapabiliyor muyuz?

Hocam benim bildiğim tercih yapabiliyorsunuz ama göreve başlamak zorundasınız tayin gerçekleştikten sonra...Yani tayin çıktıktan sonra ücretsiz izine devam edip, bitince göreve başlama diye bir şey yok...Mesela normalde ücretsiz iznini 1 Aralık 2013'de sona eriyor ve siz tayin başvurusu yaptınız. Tayin gerçekleşir ise 1 Eylül'de görevinize başlıyor olmanız gerekiyor...Bunu taahhüt ediyorsunuz...En azından ben böyle bulmuştum araştırdığımda.

eran

New member
Sevgili arkadaşlar,
ücretsiz izinli iken yer değiştirme için tercih yapabiliyor muyuz?

ücretsiz izindeki öğretmen maaş alamaz,kıdem ve derecesi ilerlemez ama bu onun devlet memurluğunundaki haklarına engel teşkil etmez

657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi hükmü uyarınca aylıksız izinli olan devlet memurunun memurluk sıfatı devam etmektedir.Bu çerçevede;
657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi hükmü uyarınca aylıksız izinli olan devlet memurunun başka bir yere naklen tayin istemesi hususunda memuriyet sıfatı devam etmesi nedeniyle yasal bir engel bulunmamaktadır.

Son düzenleme:

eran

New member
Hocam benim bildiğim tercih yapabiliyorsunuz ama göreve başlamak zorundasınız tayin gerçekleştikten sonra...Yani tayin çıktıktan sonra ücretsiz izine devam edip, bitince göreve başlama diye bir şey yok...Mesela normalde ücretsiz iznini 1 Aralık 2013'de sona eriyor ve siz tayin başvurusu yaptınız. Tayin gerçekleşir ise 1 Eylül'de görevinize başlıyor olmanız gerekiyor...Bunu taahhüt ediyorsunuz...En azından ben böyle bulmuştum araştırdığımda.

Göreve başlama zorunluluğu
MADDE 16- (1) Aylıksız izin alanlar, izin süresinin bitiminden önce izne konu olan özrünün ortadan kalkması halinde derhal görevine dönmek zorundadır. Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, on gün içinde göreve dönülmesi zorunludur. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılır.