Yeni Sınav Analizi

rebel

Vip Üye
Merhaba hocalarım,
Yönetmeliğin üçüncü bölümünde Madde-6
b) Sonuçlar ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okuldaki öğretmen not çizelgesi bölümüne girilir. Yapılan sınavların şube ve sınıflar bazında analizleri yapılarak konu ve kazanım eksikliği görülen öğrenciler için eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından gerekli iyileştirici önlemler alınır. Bu kapsamda yapılan uygulamalar ders defterinin açıklamalar bölümüne işlenir.

Buna göre analiz yapılması gerekiyor. Bu analizlerle ilgili fikri olan veya formu olan var mı? Bir yerde bir tane buldum ama bizimki 3 sınav olduğundan bunlara tek tek o formu doldurmak zahmetli olacak gibi. Daha pratik bir çözümü olan var mı?

efendi

Vip Üye
dAHA ÖNCE BU ANALİZ KONUSU GÜNDEME GELDİĞİNDE EXCELDE SINAV ANALİZLERİNİ HAZIRLAMIŞTIK.2017 DE BAKANLIK SORU SORU EXCEL DE DEĞİL DE HANGİ KONULAR ÖĞRENİLEMEMEİŞ ŞEKLİDE GENEL BİR DEĞERLENDİRME YAPIN DEMİŞTİ.SINIF VE SUBE BAZINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRMEYİ KASTEDİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

lavender

Vip Üye
dAHA ÖNCE BU ANALİZ KONUSU GÜNDEME GELDİĞİNDE EXCELDE SINAV ANALİZLERİNİ HAZIRLAMIŞTIK.2017 DE BAKANLIK SORU SORU EXCEL DE DEĞİL DE HANGİ KONULAR ÖĞRENİLEMEMEİŞ ŞEKLİDE GENEL BİR DEĞERLENDİRME YAPIN DEMİŞTİ.SINIF VE SUBE BAZINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRMEYİ KASTEDİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Kısaca öyle bir değerlendirme olabilir mi ? Bu olmazsa daha detaylı da yazılabilir.

............................................. ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 6 A Sınıfı İngilizce 1. dönem 1. açık uçlu yazılı, dinleme sınavı ve konuşma sınavı ......./......./2023 tarihinde yapılmış olup ............... öğrenci üç sınavın ortalamasında 50 puan barajını geçerek başarılı ............. öğrenci üç sınavın ortalamasında 50 puan barajının altında kalarak başarısız olmuştur. Yapılan sınav analizi neticesinde öğrencilerin aşağıdaki kazanımlarda eksiklikleri olduğu tespit edildi.
-
-
-
Yapılan analizin sonuçlarında öğrencilerin eksiklik hissettiği tespit hissedilen kazanımlara dair velilerle görüşme sağlandı, ardından görsel anlatımlarla destekleme, EBA içerikleri ile destekleme ve kazanım kavrama testleri çözme tedbirleri alındı. Alınan tedbirler sonucunda öğrencilerin öğrenme eksiklerinin tamamlandığı gözlemlendi.

.........................
İngilizce Öğretmeni

Demet Hoca

Yönetici
Yönetici
Kısaca öyle bir değerlendirme olabilir mi ? Bu olmazsa daha detaylı da yazılabilir.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 6 A Sınıfı İngilizce 1. dönem 1. açık uçlu yazılı, dinleme sınavı ve konuşma sınavı ......./......./2023 tarihinde yapılmış olup ............... öğrenci üç sınavın ortalamasında 50 puan barajını geçerek başarılı ............. öğrenci üç sınavın ortalamasında 50 puan barajının altında kalarak başarısız olmuştur. Yapılan sınav analizi neticesinde öğrencilerin aşağıdaki kazanımlarda eksiklikleri olduğu tespit edildi.
-
-
-
Yapılan analizin sonuçlarında öğrencilerin eksiklik hissettiği tespit hissedilen kazanımlara dair velilerle görüşme sağlandı, ardından görsel anlatımlarla destekleme, EBA içerikleri ile destekleme ve kazanım kavrama testleri çözme tedbirleri alındı. Alınan tedbirler sonucunda öğrencilerin öğrenme eksiklerinin tamamlandığı gözlemlendi.

İngilizce Öğretmeni

Kesinlikle en ideali.

lavender

Vip Üye

-
-
-

İngilizce Öğretmeni

Belirtmem gereken bir konu var. Bu çalışma bana ait değildir.
Emeğe saygısızlık etmek istemem.
Sahibi İngilizce Ortaokul Net tir.
Kendilerine teşekkür ederiz.
Benim geçen sene hazırladığım daha karmaşık bir rapor analizim var fakat nasıl gönderileceğini bilemediğimden word olarak gönderemedim.
Kopyalayıp yapıştırınca karmaşık görünebilir. Yine de deneyeceğim..

lavender

Vip Üye
2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8230;8230;8230;8230; ORTAOKULU 2.DÖNEM
İNGİLİZCE DERSİ SINAV ANALİZ RAPORLARI

DERSİN ADI : İNGİLİZCE
1. YAZILI SINAV
5F 6D 6E 6G
Sınava Giren Öğrenci Sayısı 28 29 29 32
Ortalaması 0 -44 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 7 6 5 7
Ortalaması 45 -54 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 5 3 4 12
Ortalaması 55 -69 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 6 6 8 3
Ortalaması 70 -84 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 5 7 8 2
Ortalaması 85 -100 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 5 7 4 8

DERSİN ADI : İNGİLİZCE
2. YAZILI SINAV
5F 6D 6E 6G
Sınava Giren Öğrenci Sayısı 28 29 28 32
Ortalaması 0 -44 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 2 9 9 13
Ortalaması 45 -54 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 2 0 1 4
Ortalaması 55 -69 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 6 4 4 2
Ortalaması 70 -84 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 6 4 3 4
Ortalaması 85 -100 Puan Arasında Olan Öğrenci Sayısı 12 12 11 9

YAZILI VE TASARIM SINAVI TABLOSUNUN GENEL DEĞERLENDİRMESİ:

1.DÖNEM 1. YAZILI
En çok yanıtlanan soru konusu 1.DÖNEM 1. YAZILI
En çok yanıtlanamayan soru konusu 1.DÖNEM 2. YAZILI
En çok yanıtlanan soru konusu 1.DÖNEM 2. YAZILI
En çok yanıtlanamayan soru konusu

2.DÖNEM 1. YAZILI
En çok yanıtlanan soru konusu 2.DÖNEM 1. YAZILI
En çok yanıtlanamayan soru konusu 2.DÖNEM 2. YAZILI
En çok yanıtlanan soru konusu 2.DÖNEM 2. YAZILI
En çok yanıtlanamayan soru konusu
5. SINIFLAR
Describing characters/people
Making suggestions
Greeting and meeting people Making accepting/refusing simple suggestions
6.SINIFLAR
Describing places
Telling the time,days and dates Talking about locations of things and people
Talking about past events

İngilizce dersinde yapılan sınavlarda öğrencilerin aldıkları notların analizi tabloda görülmektedir.

Öğrencilerin başarısının düşüklüğüne dikkat eksikliği , öğrenme anında dikkatini toplayamama, evde

konu anlatımlarını tekrar etmeme, destek alamama, defter tutmama ,devamsızlık ve verilen örnek

sorulara çalışmama yanlış öğrenmenin sebepleri olarak görülmüştür.. İsteksizlik ,amaçsızlık ve 8216;8217;Ben

İngilizceden anlamıyorum8217;8217; önyargısını atmak istemeyen öğrenci de konunun hiç öğrenilmemesi

gerçekleşmektedir.

Hazırladığım sınavlarda yapılamayan soruların tespiti yapıldı. Yapılamayan sınav soruları derste

tekrardan açıklandı. Yanlışlığın yapıldığı yerlere ve nasıl yapıldığına dikkat çekildi. Farklı yöntem ve

tekniklerle konular tekrar anlatıldı. Aynı tip sorulardan evde yapılması için ödev verildi.Bir sonraki

sınavda tekrar aynı tip sorulara yer verileceğinden bahsedildi. Veliler durum hakkında bilgilendirildi.

8230;8230;8230;8230;8230;8230;8230;8230;8230;..
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

Ironeagle

VIP ÜYE
Paylaşımlar için teşekkürler. Anladığım kadarıyla bu değerlendirme zümre öğretmenler tarafından ortaklaşa yapılmayacak. Sonuçta bir şubeyi o şubenin öğretmeni değerlendirmeli değil mi? Ama sanki zümre ortak bir karar vs alacak gibi de geldi. Ben mi yanlış anlıyorum acaba?

nlfr13

Vip Üye
İyi akşamlar, biz genel bir değerlendirme yaptık sınavdan sonra ancak analizler yine de istenecek gibi duruyor. İnternetten birkaç analiz programı indirdim ancak onlar yalnızca yazılı sınava dayalı. Dinleme ve konuşma sınavlarını dahil edemedim, malum yüzde değerleri farklı. Acaba bunların da dünenlenmiş olduğu bir progam var mıdır siizn elinizde? Ya da nasıl bir yöntemle halledebilirim?
Teşekkürler