ilkokulda İngilizce öğretmeni olmak

• Konbuyu başlatan nevin_meltem
  • Başlangıç tarihi
N

nevin_meltem

Guest
Norm fazlasıydım, mecburen ilkokul yazdım, okuldaki 3. İng öğr. olacağım. hata mı yaptım acaba ilkokul yazarak. burda da mı norm fazlası olacağım???

Nitewalker

Vip Üye
İlkokul derken? 1-4 ü kastediyorsunuz değil mi? Şuan ilkokulda sadece 4 lerde ingilizce dersi var o da 3 saat. 3 öğretmen nasıl oluyorsunuz çooook mu şube var? Diğerleri orta okulda mı gözüküyor?

N

nevin_meltem

Guest
hocam şu anda 6-7-8 lerde bu okulda, ama 3 yıl içinde ikinci kademeden hiç öğrenci kalmayacak. seneye yalnızca 7-8ler, sonraki sene de yalnızca 8 ler olacak. diğer iki öğretmen gitmezse, bana yine yol görünür mü?

Nitewalker

Vip Üye
Neresi hocam görev yeri? Okuldaki ders saatleri de artacak seneye 2 ler sonra 3 ler,4ler. 5lerde şuan 2 si seçmeli 6 saat ders var. İlçe normuna bakabilirler. Ya da sizi arge sorumlusu yapabilirler. Odanızda öğrenciler ile proje yapıp gönderebilirsiniz. Her sene hatta her ay bir şeyler değişiyor. Öngörmek mümkün değil.

N

nevin_meltem

Guest
Ankara'dayım hocam. bu satten sonra hayırlısı demekten başka bir şey gelmiyor elimden...

A

agkk

Guest
Hocam şu an geldiğiniz okula açık varken tayin isteyip gelmiş iseniz norm fazlası değilsiniz demektir. Önümüzdeki yıllarda azalacak sınıflar nedeniyle norm fazlalığı oluştuğunda ise ingilizce öğretmenlerinin içinde en düşük puana sahip olan norm fazlası olur, siz ya da sizden önce orada olan birisi. Siz en son geldiniz diye siz norm fazlası olmazsınız. Puan esastır.

Şu anda ihtiyaç olmadığı halde sizi atamışlarsa yine siz norm fazlası olmazsınız. Puanı düşük olan arkadaş norm fazlası olur. Onun da hakkını korumak için dilekçeyle itiraz etmesi gerekir. Onun da bir itiraz süresi var.

N

nevin_meltem

Guest
hocam, tabii bu sene için norm fazlası olmayacağım, dediğiniz gibi açık vardı ki kadro açıldı. ben önümüzdeki yıl için kaygılıyım, muhtemelen en düşük puanlı ben olacağım, çünkü 53 puanım var :)) ama ilkokul yazdığım için pişman olmalı mıyım acaba???

A

agkk

Guest
Bu sizin ne istediğinize bağlı. Hangi yaş grubuyla çalışmaktan zevk aldığınızı düşünün. Ben daha önce üniversitede okutmanlık yaptım. İlkokulda, lisede hatta okul öncesi (kreş) gruplarla çalıştım. Şu anda da bir anadolu meslek lisesindeyim. Her yaş grubunun iyi ve kötü yanları var. Büyüklerle arkadaş gibi oluyorsunuz ama ilgisiz olurlarsa da cehennem gibi oluyor. Mesela meslek lisesi öyle. Okul öncesi grupta inanılmaz zevk aldım. Ne verirseniz alıyorlar. İlkokul da sanırım öyle olur. Yeni sistemde 2.sınıftan itibaren ingilizce olacak. O çocuklar öğrenmeye daha açık, önyargısız, öğretmenine çok düşkün olurlar. Gerçi 5.sınıfa da hazırlık geleceği söyleniyor. O yaş grubu da ilgili olur ve yoğun ingilizce dersleri olur. Benim tercih yapma hakkım olsa ilk olarak hazırlık olan ortaokulu, ikinci olarak ilkokulu son sırada liseyi tercih ederim.

KaiZEN

New member
ilkokul, adı üstünde,ingilizce ile ilk tanışmaları sizlerle oluyor .
Hepsinde bir ilgi yeni dil konuşabilecek olmalarının verdiği heyecan ,üst düzey motivasyon olabiliyor.Past Tense öğrenene kadar devam edebiliyor ancak V2-V3 devreye girdimi soğuma başlıyor öğrencilerde.
8.Sınıfa geldiğinde katsayı puanı düşük olduğu için derse olan ilgi giderek azalıyor ve yedek futbolcu misali ,uzatma dakikaların dersi haline geliyor.

emilie

Vip Üye
bu dönem anadolu lisesinde göreve başladım bende..çevremdeki herkes lise daha rahat, daha çok zevk alırsın dediler ki bende herkesin dediği kanıdaydım ta ki başlayana kadar..şimdilerde düşünüyorumda ben ilkokulda daha çok zevk alıyodum.. ilkokulda öğrencilere ingilizceyi sevdirmek çok daha kolay..hele bi de renkli kalemler kartonlarla etkinlik yaptırdınmı değme keyfine..bizim meslekte istek çok önemli..ilkokul öğrencilerinide istekli hale getirmek yine liseye göre daha kolay..onları istekli ve öğrenmeye aç bi şekilde görmeninde öğretmeni mesleğe motive etmesi cabası..demem o ki ilkokul konusunda tereddüt yaşamayın..evt lisede öğrencilerin algıları daha yüksek,bi konuyu anlatmak için biçok kez tekrar etmek zorunda kalmıyorsun,espri yaptıgında anlıyorlar,nöbetlerde oğlum kızım koşma demeye gerek kalmıyo,hatta kendini sevdirirsen arkadaş gibi oluyosun amaa her ne kadar anadolu lisesi olsada dil bölümü olmadıktan sonra öğrencilere ingilizceyi sevdirmek hiç de kolay olmuyo hele de sınavda çıkmayınca tamamen gereksiz bi ders gibi görüyolar ve bu durum öğretmeni etkiliyo..ben yaklaşık 5 yıldır bu mesleği yapıyorum bu zamana kadar zevkle ve istekle çıkmıştım dersten ama şimdi akıllı tahtayı etkin bi şekilde kullansamda,öğrenciler anlasada, hocam çok ii anlatıyosunuz deselerde ben ilkokuldaki o zevki bulamıyorum..başlayalı kısa bi süre oldu ama inanın tayin isteyebileceğim ilk zamanda tekrar geçicem ilkokula..

TWEETY0555

Vip Üye
bende lıseden ılkokula gecmıstım cok zor olmustu ogrencı sevısıyesıne dusmek ..ama sımdı asla lıseye gecmek ıstemem anadolu lısesı sınavını kazanmıstım ama cıkmadı ıyıkıde cıkmadı...benım problemım suanda hem ılkokul hem ortaokul olan bır yerdeyım yanı her sınıfa gırıyorum ılkokula tayın ıstersem nasıl olacak yarın bır gun haydı kaldırıyoruz ılkokulda ıngılızceyı derlerse ne olacak ? gıbı kaygılarım var yoksa en rahat ogretmenlık ıngılızce ıcın soyluyorum ılkokul ...cocuklar yazana kadar sen dınlenıyorsun her bırını tek tek kontrol altında tutuyorsun yazıları duzeltıyorsun hepsı sans bence:) hakkımda hayırlısı olsun bakalım 145 puanla cıkmaz dıyorlar ama nasıp

TWEETY0555

Vip Üye
dun tercıh yapacagım ılkokulları gezdım ...bırısı 15 saat dersı var suan ve sadece ogleden sonra ılkokullar varmıs fakat arkadaslar arası ıletısım cok ıyı degılmıs...dıgerı ıse sabahcı ve oglencı grup seklınde gıden ıngılızcecı 30 saate gırıyormus ama sadece 4sınıf varmıs ...seneye ıse 22 sube 2 sınıf olacak ve ders sayısı artacak....suan galıba 10 subeden fazla 4sınıf varmıs ...fakat arkadaslar arası ıletısım cok ıyıymıs ...mudur ders programınızı 4ler oldugu ıcın kolay yapılır baska brans olmadıgı ıcın fılan dedı ama karasız kaldım ...hangısını bıre yazmalıyım

Ş

şule07

Guest
ben de şuan meslek lisesindede görev yapıyorum ve ilkokul ve oratokula tayini istedim arkdaşlar ben liseye ilköğretimden geçmiştim ama pişman oldum öğrencilerin içi geçmiş ne oyun oynayabiliyorsun ne de başka bi aktivite istiyorlar... ingilizceyi çoğu sevmiyor sevdiremedim..:( zorla gidiyo dersler zaten 12.sınıflar sınav derdine tutşmuşlar ders işlenmio sınıflarda vicdanım hiç rahat değildi.. inş hayırlısıyla ilkokul ya da ilköğretim olur diyorum...

Nitewalker

Vip Üye
ben de şuan meslek lisesindede görev yapıyorum ve ilkokul ve oratokula tayini istedim arkdaşlar ben liseye ilköğretimden geçmiştim ama pişman oldum öğrencilerin içi geçmiş ne oyun oynayabiliyorsun ne de başka bi aktivite istiyorlar... ingilizceyi çoğu sevmiyor sevdiremedim..:( zorla gidiyo dersler zaten 12.sınıflar sınav derdine tutşmuşlar ders işlenmio sınıflarda vicdanım hiç rahat değildi.. inş hayırlısıyla ilkokul ya da ilköğretim olur diyorum...

Şule hocam, liseye geçme planlarımı sekteye uğrattın. =(

Ş

şule07

Guest
nitewalker hocam bu benim fikrim. ki benim meslek lisesi elektrik bölümü vs var..sıkıntılı geçti inanın çünkü eleğin altında kalan öğrenciler geliyor çok yoruldum yani ben..ama diğer farklı liseler daha iyidir belki tecrübe etmekte yarar var yine dee..

A

ahmet58

Guest
arkadaşlar imam hatipte çalışanınız var mı? bayan öğretmen için imam hatipte çalışmak nasıl olur aceba? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.