Sizin de canınız sıkılıyor mu?

Ironeagle

VIP ÜYE
2005 yılında yayınlanan Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nden sonra uygulamaya konan Eğitsel Kulüp faaliyetleri bana çok verimsiz ve zaman kaybı gibi geliyor. Mutlaka faydalı işler yapanlar vardır ama birçoğumuz birşey yapmadan vakit geçiriyoruz. Yapılan yönetmeliğe birşey demiyorum ama bunun uygulanması kolay değil ki. O kadar kulüp hangi toplumsal çalışmayı ne zaman nasıl yapacak? Her uygulamada olduğu gibi herşey yasak savma kabilinden yapılıyor. Ben de birşey yapamama duygusu içinde sıkılıyorum birçok arkadaş gibi.

İnternetten indiriyoruz kulüplerle ilgili raporları. O raporlarda başkan, sekreter, sayman, denetim kurulu gibi ifadeler var. Ayrıca tutulması gereken defter ve dosyalar var. Şimdi bu tanımlamalar yönetmeliğin neresinde geçiyor ben bulamadım. Herkes bu dosyaları mı indirip kullanıyor merak ediyorum. Yoksa benim bilmediğim başka bir yönetmelik ya da yönerge falan mı var da ben bilmiyorum. Yoksa susayım da işime mi bakayım?

Son düzenleme:
S

seadreamer

Guest
kesinlikle aynı fikirdeyim.eskiden ismi koldu,şimdi kulüp oldu ama değişmeyen gerçek insanı sosyalleştirmemesi.imza atmaktan ve ortada belge dolaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

september9

Vip Üye
2005 yılında yayınlanan Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nden sonra uygulamaya konan Eğitsel Kulüp faaliyetleri bana çok verimsiz ve zaman kaybı gibi geliyor. Mutlaka faydalı işler yapanlar vardır ama birçoğumuz birşey yapmadan vakit geçiriyoruz. Yapılan yönetmeliğe birşey demiyorum ama bunun uygulanması kolay değil ki. O kadar kulüp hangi toplumsal çalışmayı ne zaman nasıl yapacak? Her uygulamada olduğu gibi herşey yasak savma kabilinden yapılıyor. Ben de birşey yapamama duygusu içinde sıkılıyorum birçok arkadaş gibi.

İnternetten indiriyoruz kulüplerle ilgili raporları. O raporlarda başkan, sekreter, sayman, denetim kurulu gibi ifadeler var. Ayrıca tutulması gereken defter ve dosyalar var. Şimdi bu tanımlamalar yönetmeliğin neresinde geçiyor ben bulamadım. Herkes bu dosyaları mı indirip kullanıyor merak ediyorum. Yoksa benim bilmediğim başka bir yönetmelik ya da yönerge falan mı var da ben bilmiyorum. Yoksa susayım da işime mi bakayım?

susun ve işinize bakın

B

başkentli

Guest
ne yazık ki bu kulüp olayı hep böyle...kulübe seçilen öğrenciler zaten en baştan severek ve isteyerek seçmiyorlar,genellikle sınıf öğretmeni tarafından rastgele sırf sınıf mevcudu kulüplere eşit olarak dağılsın diye öğretmen tarafından seçiliyorlar.ne yapacaklarını bilmeden,amaçsızca oturuyorlar kulüp saatlerinde.ama burada bize iş düşüyor diye düşünüyorum.kulübü faal hale getirmek gerek.mesela ben yeşilay kulübündeyim ve kulüpte tek öğretmenim.ne yapabilirim diye düşündüm ve sadece pano hazırlamak yerine daha farklı birşeyler yapmalıyım dedim.ve yeşilay haftasında öğrencilerime bir radyo programı yaptırdım.önce iki öğrenci seçtim,onları görevlendirdim,onlar bilgileri araştırdılar,bir metne dönüştürdük,prova falan derken ortaya yarım saatlik bilgilendirici bir program çıktı.gayet de güzel oldu.sanırım biraz uğraşmak gerekiyor.daha bitmedi,sene sonuna kadar farklı düşüncelerim de var,umarım onları da gerçekleştirebilirim.herkese iyi çalışmalar...

alafalak

Süper Üye
Bence bu kulüp çalışmaları bizlere zor geldiği için böyle oluyor. Eğer idare gereken çalışma ortamını sağlıyorsa, çok güzel çalışmalar yapılabilir.. Amaç öğrenciyi sosyalleştirmek,hayatı tanıtmak,ne yapabileceklerini ortaya cıkarmak değil mi.. O halde elbet bişey yapılabilir. Bu benim görüşüm. Güzel bir konuya değinmişsiniz. Teşekkürler..

A

autumn

Guest
ben de sadece bizim okulda böyle sanıyordum,2 haftada bir '' Ay yine mi sosyal kulüp'' diyerek cıkıyoruz sınıflara.bir ingilizce öğretmeni olarak spor kulübünün rehber öğretmeniyim.ilk sınıfa girdiğimdeki tepki ''hocam takımı siz mi seçeceksiniz'' :)

M

minedogan

Guest
hocam ben iki senedir kültür edebiyat kulübündeydim. bir iki hafta önce başka bir kulübe transfer oldum ve sizin bahsettiğiniz sıkıntı bende de var şimdi. kültür edebiyat kulübünde eğlenceli aktiviteler yapardık. yaratıcı yazma çalışmaları yapardık ki bence öğrenciler için harika bir fırsat kendilerini ifade etmek için. bir kaç kelime yazıp tahtaya bunları kullanarak bir hikaye yazmalarını ancak bunu 10 15 dk gibi kısa bir sürede yapmalarını ister ve sonra okumak isteyenleri dinler ve birinciyi seçerdik. hediye verdiğimiz zaman hele bunu daha da severek yaptıklarını gördük. aynı şekilde şiir yazdırıyorduk. bir olayı anlatan üç cümle verip heyecanlı bir yerde kesip hikayeyi burdan devam ettirin diyorduk. evde yazılan şiir hikayeden bence bu daha faydalı. büyüklerin müdahelesi olmadan o anki hissiyatıyla bir şeyler yazabilmek mutlu ediyordu öğrencileri. bizi ise bunları dinlemek...

N

necmi1907

Guest
ben ismail.uzun süreden beri belirttiğim bu durumu dile getirmenizden dolayı teşekkür ederim.saygılar